fbpx

Shrapnel - The Virus Conspires

Shrapnel - The Virus Conspires

Da Thrash Metal kom frem i 1980’erne, fik stilen hurtigt fodfæste på fastlandet i Europa, mens England holdt sig tilbage. I genrens nutidige bølge har englænderne markeret sig stærkere, ikke mindst pga. Evile, og flere navne er kommet til. Blandt dem er Norwich-bandet Shrapnel, som fandt sammen i 2009, og nu udsender det første album.

Med en liste over inspirationer, der indeholder navne som Slayer og Testament er det ikke overraskende, at gutterne her på mange måder holder sig til Thrash af klassisk tilsnit, men de giver den en mere brutal kant end vanligt. Det skyldes især arbejdet bag trommerne, hvor Chris Williams ikke kun holder sig til de vante duga-rytmer, men ofte sætter trumf på med ekstra tråd i pedalerne. Det giver et ekstra skud power, som nærmest presser resten af musikken fremad. Denne tendens forstærkes af produktionen, som Russ Russell har stået for. Han har tidligere arbejdet med navne som Evile og Napalm Death, og rammer her den helt rigtige sound til Shrapnel.

Den ekstra hårdhed, som musikken tilføres, fungerer rigtig godt, når den sættes sammen med stærke riffs; det gør ”Titan” og titelnummeret til ekstra skarpe skæringer. Men den kommer hurtigt til at virke som et tveægget sværd fordi Shrapnel ikke satser på ret mange andre virkemidler til at skille sig ud fra mængden. Det gør albummet en smule ensformigt i længden, og lægger låg på oplevelsen. Men jeg kan godt li’ bandets tilgang, så med lidt mere varieret sangskrivning bliver Shrapnel et navn, man skal holde øje med.

Tracklist:
01. Kingdom Come
02. Titan
03. Braindead
04. 22
05. The Virus Conspires
06. The Wake
07. Red Terror
08. The Watchers
09. Pseudocommando
10. Poison The Mind
11. All That We Know
Samlet spilletid: 43:41

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Shrapnel
  • Album titel: The Virus Conspires
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Pladeselskab: Candlelight Records
  • Samarbejdspartner: Plastic Head Music Distribution
  • Genre: Thrash Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.