fbpx

Sepultura - Machine Messiah Fremhævet

Sepultura - Machine Messiah
Allerede ved albummet ”Chaos A.D.”, som Sepultura udgav i 1993, begyndte jeg så småt at tabe interessen for Sepultura, da den fandenivoldske og superfede Thrash-maskine som kørte klassikere som ”Beneath The Remains” og ”Arise” i stilling, så småt begyndte at krakkelere. Bedre blev det ikke da grundlægger og frontmand Max cavalera forlod skuden i 1997. Faktisk har jeg ikke lyttet til Sepultura siden ”Roots” fra 1996, så det skulle blive interessant at se, hvad bandet havde i posen på det nye album ”Machine Messiah”.

Albummet lægger ud med den langsomme og groovede ”Machine Messiah” med fed vokal og fede soli, som rent faktisk skulle vise sig at være pladens fedeste track. Musikken er vel i grunden mere Groove Metal end det er Thrash Metal, da der fokuseres på flere tunge og groovede stykker. Og hvad sker der lige for instrumental nummeret ”Iceberg Dances” med hammond orgel indslag såmænd, Prog Thrash anyone? Bestemt et fornyet og mere varieret Sepultura, men det er selvfølgelig også længe siden jeg har lyttet til dem, og der er langt til Thrash Metal Svendestykket ”Beneath the Remains”, som jeg nævnte tidligere.
 
”Machine Messiah” er på mange måder et udmærket album, hvor der bliver eksperimenteret lidt mere end hvad jeg havde forventet, men desværre bliver de gode idéer aldrig rigtigt spændende på sigt; det er simpelthen ikke fængende nok i min bog, hvor det hele virker lidt ufokuseret og rodet med de tilbagevendende punk inspirationer. Et album der ikke er dårligt, og som helt sikkert har sine gode momenter, men det bliver aldrig synderligt interessant.
 
Tracklist: 
1. Machine Messiah 5:54
2. I Am The Enemy 2:27 
3. Phantom Self 5:30 
4. Alethea 4:31 
5. Iceberg Dances 4:41 
6. Sworn Oath 6:09 
7. Resistant Parasites 4:58 
8. Silent Violence 3:46 
9. Vandals Nest 2:47 
10.  Cyber God 5:22
Samlet spilletid: 46:09
 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Sepultura
  • Album titel: Machine Messiah
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Pladeselskab: Nuclear Blast Records
  • Samarbejdspartner: Nuclear Blast Records
  • Genre: Groove Metal, Thrash Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.