fbpx

Sabaton - Heroes Fremhævet

Sabaton - Heroes

Min umiddelbare reaktion på ”Heroes” som titel på det nye album fra Sabaton var ”hvorfor først nu?” Ikke fordi jeg har ligget inde med insiderviden om forsinket udgivelse, men fordi Sabaton om nogen har dyrket den helteagtige side af Power Metal – mere heroisk end hos svenskerne kan det næsten ikke blive. Efter en afstikker tilbage i tiden på ”Carolus Rex” er Sabaton tekstmæssigt tilbage til det 20. århundredes konflikter, krige … og ikke mindst HELTE!

Her dyrker Sabaton igen deres forkærlighed for polske historier ved at fortælle om Witold Pilecki, som frivilligt lod sig indespærre i Auschwitz for at undersøge om rygterne om lejrens gru talte sandt. Både den og resten af fortællingerne sker med stor indlevelse, og Joakim Brodén lægger virkelig mange følelser i stemmen, så lytteren næsten selv er med i begivenhederne.

Og igen viser svenskerne at de har flair for fængende melodier, for det er svært ikke at vippe med foden til "To Hell And Back” og ”No Bullets Fly” – numrene virker bekendte, men alligevel nye og friske. At det følelsesmæssige let kan overdrives, viser ”The Ballad Of Bull”, som er en tudesag, der overskrider kvalmegrænsen.

Men når Sabaton giver den gas, som det sker i “ Resist And Bite”og ”Soldier Of 3 Armies”, er kvaliteten høj nok til, at man må anerkende resultatet – uanset om man synes om stilen eller ej. Det gør jeg også, og kvitterer for indsatsen med 4 stjerner.

Tracklist:
1. Night Witches
2. No Bullets Fly
3. Smoking Snakes
4. Inmate 4859
5. To Hell And Back
6. The Ballad Of Bull
7. Resist And Bite
8. Soldier Of 3 Armies
9. Far From The Fame
10. Hearts Of Iron

Samlet spilletid: 36:57

 

SABATON - To Hell And Back (OFFICIAL LYRIC VIDEO)

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.