fbpx

Royal Thunder - Crooked Doors Fremhævet

Royal Thunder - Crooked Doors

Georgia er mest kendt for deres Sludge bands som Kylesa, Black Tusk og Baroness. Den sumpede metal, som disse bands er kendte for, har sat Georgia på metal verdenskortet. Royal Thunder er i en helt anden boldgade. Deres musik er defineret som Hard Rock af mange anmeldere og musikeksperter. For mit vedkommende kan jeg høre en masse Progressive Rock inspirationer, blandet med noget 70'er syre rock inspirationer, og så en lille sjat af halvfemser grunge smidt ind i puljen også. Crooked Doors er bandets andet album, og jeg var interesseret i at høre hvad det havde at byde på.

Med første nummer, 'Time Machine' får vi et track, som langsomt bygger sig op. Et nummer som rammer de syv minutter og får en masse tid til at udfolde og udvikle sig i. Højdepunket for mit vedkommende er alle versene i nummeret. Bandets psykedeliske inspirationer kommer virkelig til live på dette nummer. Det er også meget tilbagelænet og har en virkelig fed atmosfære igennem hele nummeret. Numre som 'Forget You' og 'Wake Up' er to vidt forskellige numre, hvor den førstnævnte er meget tung i det og hvor der ikke sker så meget, men holder groovet og den tykke og tunge guitar igennem hele nummeret. 'Wake Up' er en mere fritflydende sag, hvor tingene udvikler sig langsomt ind til noget storslået.

Numrene på 'Crooked Doors indeholder alle sammen et virkelig fedt groove, og den psykedeliske stemning kører perfekt på alle numrene. Det lyriske univers læner sig for det meste op ad et sentimentalt synspunkt, som fortæller om fortabte kærligheds historier. Jeg havde aldrig stiftet bekendtskab med Royal Thunder før denne udgivelse, og jeg har er fuldstændig blæst omkuld. Vi er ca halvvejs igennem året, og dette må være en af de bedste udgivelser for mit vedkommende, jeg har hørt i 2015. Royal Thunder har en lyd som er helt deres egen, kan ikke helt sammenlignes med andre og jeg kan anbefale at alle tjekker dem ud.

Trackliste:
1. Time Machine
2. Forget You
3. Wake Up
4. Floor
5. The Line
6. Forgive Me, Karma
7. Glow
8. Ear On The Fool
9. One Day
10. The Bear I
11. The Bear II

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.