fbpx

Roth - Nachtgebete

Roth - Nachtgebete

Roth er en ny duo bestående af to generationer Roth: Faderen Michael står for alle vokaler, mens sønnen Quentin står for musikken. Umiddelbart fik navnene ingen klokker til at ringe hos mig, og så alligevel: Under navnet Blutkehle har Michael Roth stået i front for flere bands, bl.a. Eisregen, som jeg har anmeldt nogle gange.
Som vanligt synger Roth på tysk, og tekstuniverset centreres omkring emnerne vold, mord og forskellige afarter deraf – Her passer vokalen perfekt med sin vekslen mellem ren sang og rallen; det sidste især når tingene skal være truende. Den musikalske side af sagen blander traditionel Metal med synth-elementer, og har gennemgående en lidt aggressiv kant. Samtidig er flere omkvæd ret iørefaldende, og jeg har da haft ”Kopf ab” kørende på den mentale playliste.
Tilsammen placerer det Roth i genren Neue Deutsche Härte, som bl.a. tæller navne som Oomph! og Megaherz, om end det ikke er i den ekstreme ende af skalaen. Jeg ved godt, at jeg gentager mig selv, men med kombinationen hård Metal, tyske tekster og kontroversielle temaer er det umuligt ikke at sammenligne med Rammstein. Trods gode intentioner fremstår Roth i den sammenhæng hurtigt som en light udgave af genrens ubestridte konger. Fremadrettet håber jeg derfor, at Roth finder deres egen niche, hvor de placerer sig som noget særligt.

Tracklist:
CD 1
1. Eishauch
2. Schrei für mich
3. Kopf ab
4. Was mir bleibt
5. Mein Blut auf deiner Haut
6. Ein Loch ist ein Loch
7. Ein Nachtgebet
8. Das Leben ist ein krankes Spiel
9. Gleichklang
10. Meine Welt
11. Hautnah
12. Bevor ich geh
CD 2
1. Weine nicht
2. Schluck um Schluck
3. Ein kleines Stückchen Ewigkeit
4. Doktor Fleisch
Samlet spilletid: 60:54

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Roth
  • Album titel: Nachtgebete
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Massacre Records
  • Samarbejdspartner: Massacre Records
  • Genre: Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.