fbpx

Rising - Sword And Scythe Fremhævet

Rising - Sword And Scythe

Selv om dette er bandets fjerde album, ligger mine anmeldermøder med Rising tilbage til deres første EP’er; dengang var stilen tung og Doom’et, men siden er kursen rettet mere mod den melodiske ende af Metalspektret. Hvor Rising stilmæssigt befinder sig i dag, viser ”Sword And Scythe”, som er et konceptalbum med menneskets historiske udvikling som tema. Det hele er produceret og mixet af Jacob Bredahl.

Det første jeg lagde mærke til på albummet, var Morten Grønnegaards vokal, som i sig selv gør numrene mere åbne, end jeg husker bandet – det er en klar forbedring, som breder sig til musikken – eller rettere sagt, til dele af den. Det er de dele, hvor Rising har hentet inspiration i 80’ernes klassiske Metal: I f.eks. ”Sea of Irrelevance” har guitarerne de typisk hakkende rytmer, man forbinder med NWOBHM. Det peger mod enkel musik, men Rising vælger i stedet at gøre tingene en anelse knudrede; det virker som om bandet søger at skabe noget progressivt. Resultatet er da også passager, der virker mere komplekse og alvorlige, men rigtig progressivt bliver det ikke. Og da det melodiske ikke virker gennemført, ender de fleste numre med at komme på mellemhånd. Heldigvis sluttes der positivt, for i ”Aeterna” finder man noget af den intensitet og melodi, jeg savner andre steder.

Det er en ordentlig mundfuld at kaste sig ud i opgaven om, at gennemgå menneskehedens historie på et enkelt album; en opgave, som Rising kommer nogenlunde helskindet igennem, men som samtidig efterlader flere områder at arbejde med.

Tracklist:
1. Amor Fati
2. Empirical
3. Hunger And Exile
4. Camp Century
5. White Heat
6. Ancestral Sun
7. Civil Dawn
8. Salted Earth
9. Renewal Ritual
10. Kill Automation
11. Sea of Irrelevance
12. Aeterna
Samlet spilletid: 45:06

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Rising
  • Album titel: Sword And Scythe
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Indisciplinarian
  • Samarbejdspartner: All Noir
  • Genre: Melodic, Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.