fbpx

Riot V - Armor of Light Fremhævet

Riot V - Armor of Light

Nu er det ikke sindssygt meget jeg har dyrket Riot, men ikke desto mindre er de stadig aktive her mere end 40 siden de startede. Jeg husker svagt skiven “Fire Down Under” fra 1981 som værende ret så fed, og det er vist ikke helt forkert, da den er belønnet på metal-archives med 91%. Da original medlem Mark Reale døde i 2012, valgte bandet at tilføje romertallet V til bandnavnet til ære for ham, og bandet hedder således nu Riot V. Bandet har netop smidt deres seneste album “Armor of Light” ud til metal folket, og det er der kommet et rigtig solidt metal album ud af.

Musikken er vel hvad man kan forvente fra dette rutinerede band; det rocker, groover og svinger på “the old fashioned Heavy Metal way”, hvor favoritterne må være “Victory”, “Messiah”, “Angels Thunder, Devil’s Reign” samt “Armor of Light” som de åbenlyse vindere på skiven med lækkert twin guitar arbejde og masser af lækre soli. Sovsen på kartoflerne er den fænomenale vokal fra Todd Michael Hall, som har været med siden 2013, og som også lagde vokal på forgængeren “Unleash the Fire” fra 2014 - han synger intet mindre end genialt, og hvor kan han dog komme højt op i spektret.

Da jeg lyttede på Nuclear Blast’s såkaldte iPool website synes jeg, at det her nye album fra Riot V lød interessant, men jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet at det ville være sådan et solidt album. Pladen er produceret af Chris “The Wizard” Collier (Metal Church, Flotsam & Jetsam, Slipknot, Korn), og at det er blevet med sådan en moderne lyd samt masser af gode numre som holder langt hen ad vejen, ja, det kommer lidt bag på mig…klasse fornægter sig ej - et fedt album!!

Tracklist:
1. Victory 4:40
2. End Of The World 5:09
3. Messiah 4:20
4. Angel's Thunder, Devil's Reign 4:40
5. Burn The Daylight 4:47
6. Heart Of A Lion
3:52
7. Armor Of Light 4:36
8. Set The World Alight
4:52
9. San Antonio 3:49
10. Caught In the Witches Eye
4:56
11. Ready to Shine 5:00
12. Raining Fire 4:45
Samlet spilletid: 55:26

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Riot V
  • Album titel: Armor of Light
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Pladeselskab: Nuclear Blast Records
  • Samarbejdspartner: Nuclear blast Records
  • Genre: Heavy Metal, Power Metal, Speed Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.