fbpx

Rings Of Saturn - Ultu Ulla

Rings Of Saturn - Ultu Ulla

Rings Of Saturn blev startet i 2009 som et high school band, og to år senere fik sin første pladekontrakt. Nu, hvor de med ”Ultu Ulla” udsender sit fjerde studiealbum, er kun Lucas Mann (guitar, bas) tilbage fra det originale line-up.

At bandets tekstunivers oprindeligt udsprang af en fascination af rumvæsener kan virke latterligt, men ALLE tanker i dén retning forsvinder, når musikken går i gang. Amerikanerne spiller nemlig en voldsom omgang Deathcore på så højt et teknisk niveau, at man ikke kan være andet end imponeret.

Energien kommer fra de sædvanlige virkemidler: Trommer med tempo og power, seje guitarriffs og frem for alt en vokal, som veksler mellem brøl, skrig og growl. Samtidig skifter musikken mellem højt tempo og breakdowns – mere eller mindre lige efter bogen. Hvad der virkelig gør albummet specielt, er måden de enkelte elementer kommer i spil på: Guitarerne nøjes ikke med at give power, men tilfører også numrene melodiske sider, uden tab af energi – ”The Relic” er et godt eksempel. Det mest markante indslag står trommeslageren Aaron Stechauner imidlertid for; hans præstation er intet mindre end imponerede, især fodarbejdet: Stortrommerne kører enormt varieret, det ene øjeblik kører de som dobbeltslag, så rene maskingeværsalver, inden de buldrer afsted i fræsende tempo. I det hele taget er bredden i udtrykket meget stor, og det lykkes at skabe mange fine detaljer i musikken. Teknisk præget musik kan ofte virke klinisk og kedeligt, men Rings Of Saturn får tingene til at hænge flot sammen og være spændende. I længden er det alligevel lidt trættende at blive tæppebombet med detaljer, men det ændrer ikke på, at ”Ultu Ulla” er et virkelig stærkt album!

Tracklist:
1. Servant of this Sentience
2. Parallel Shift
3. Unhallowed
4. Immemorial Essence
5. The Relic
6. Margidda
7. Harvest
8. The Macrocosm
9. Prognosis Confirmed
10. Inadequate
Samlet spilletid: 42:01

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Rings Of Saturn
  • Album titel: Ultu Ulla
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Pladeselskab: Nuclear Blast Records
  • Samarbejdspartner: Nuclear Blast Records
  • Genre: Death Metal, Deathcore, Technical

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.