fbpx

Revenge

Med tordenagtige trommer begynder en rejse gennem et episk heavymetal-univers, der trækker tråde helt tilbage fra begyndelsen med Led Zeppelin og Deep Purple, videre via Saxon og Iron Maiden helt frem til Manowar og Hammerfall. Der er tale om et stykke klassisk powermetal – et bombastisk heavymetal korstog, og som om det ikke var nok, så er der rent faktisk tale om danske korsfarere – rart at se, at lille Danmark også kan være med på powermetalfronten.
Iron Fire gør også brug af alle tilgængelige tricks for at fremtrylle magien fra de gamle Manowar eller Edguy plader; med rumlende trommer fra Jens B, og ikke mindst det blændende guitarspil fra Mads Andersen, der både viser sig som en dygtig rytmeguitarist, men ikke mindst viser sine evner både som lynhurtig leadguitarist og symfonisk doubleleadspiller (da han er den eneste guitarist, der er opgivet i forbindelse til dette album, må jeg gå ud fra at der er lagt flere guitarspor på indspilningen). Men det, der sammen med det imponerende guitarspil, fører Iron Fire frem, er (naturligvis) forsanger, Martin Steenes sublime vokal, der spænder fra (nogle få) aggressive brøl, over den kraftfulde sang til det klassiske ”firserheavymetalskrig”.
Nu er det jo ikke et bands evner til at håndtere deres respektive instrumenter, der alene gør det til et godt band – en stor del står og falder jo med deres evner til at komponere. Og det synes ikke at være et problem for Iron Fire; de mestrer det uforudsigelige i eksempelvis ”Iron Head”, hvor der pludselig kommer et b-stykke, inspireret af den irske folkemusik, her spillet af guitaren og sunget unisont af vokalen. Evnen til at skrive en fængende ballade demonstreres på fornemste vis, med nummeret ”Savage Prophecy”, der starter og slutter med et smukt klaverstykke. Ikke mindst mestrer Iron Fire det powermetal vel nok drejer sig mest om, nemlig det storladne; nummeret ”Fate of Fire” er, med mandskor og Steve Vai-guitar et skoleeksempel på, hvordan et powermetalnummer skal skrues sammen.
Og netop et skoleeksempel, er et ord der passer fint på Iron Fire's plade Revenge – den er et smukt eksemplar af den desværre lidt sjældne race af musik, der kategoriseres som powermetal, men lad det være et kald til alle heavymetalkorsfarere – faldne som vordende: Dette er et band, der kan bringe powermetal ære igen!


Revolution Music vil gerne takke Target Distribution for tilsending af dette album.

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Iron Fire
  • Album titel: Revenge
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Pladeselskab: Napalm Records
  • import skribent: Mikkel
  • import info: Iron Fire
    Napalm Records

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.