fbpx

Redwood Hill - Collider Fremhævet

Redwood Hill - Collider

Redwood Hill gjorde sig fint bemærket med deres første album, ”Descender”, der viste et band med talent for at kombinere mørket med det æstetisk smukke. En god lind blanding, der dog i mine ører endte med at fremstå en smule forvirret, til trods for en bunke flotte melodier.

Bandet er tilsyneladende lavet af det samme stof som The Psyke Project og Hexis, der levede/lever efter devisen at selvgjort er velgjort. ”Collider” er således selvfinansieret og selvpromoveret. Dog indspillet med kyndig hånd af fremadstormende Jeppe Andersson.

”Collider” indeholder seks numre, der sniger sig op på en spilletid omkring de 42 minutter – en fornuftig spilletid, synes jeg. Numrene får tid til at udfolde sig, uden at det føles som langtrækkeri. Og numrene indeholder flere lag, der gør, at man ikke får det hele med første gang. Heldigt er det så, at ”Collider” rent faktisk indbyder til flere lyt. Numrene er for det meste utroligt varierede, melodiske og vitale, og i et nummer som ”Microgravity”, hvor strygerne bliver brugt flittigt, bliver jeg sendt tilbage til ”Precambrian” med The Ocean.

”Albedo” er dog det ultimative højdepunkt på skiven, hvor det hele vitterligt går op i en højere enhed: den brutale start, interluden med den rene vokal, der giver mig gåsehud HVER gang, og til sidst den klimaktiske forløsning på nummeret.

Det er ikke verdensklasse musicianship, som Redwood Hill leverer. Det er passioneret musik med stor vægt på følelser og… ja, passion. Og så et veludviklet gen til at få musikken til at fænge med et minimum af anstrengelse og show-off. Man skal altså ikke forvente skalaridt eller hvinende soli.

Som helhed sætter Redwood Hill ikke mange fødder forkert på ”Collider”, og det er i virkeligheden småting, der kan justeres på for at høste en højere karakter. Det fede og let-at-forstå vokal-arbejde samt den glimrende produktion, hvor alt går klart igennem, er klart med til at trække opad. Desværre sniger der sig en følelse ind af, at ”Collider” hen mod enden ikke helt holder fokus, og måske genbruger lidt for meget. Måske den førnævnte forvirring spøger i bandet?
Hvis jeg skal vende tilbage til min indledning, så er ”Collider” en klar opgradering af bandet, og der er ingen tvivl om, at vi får mere at høre til disse fem unge gutter – Jeg er i hvert fald blevet fan, og forventer at catche lidt op på ”Descender”.

”Collider” kan anbefales!

Tracklist:

01: Microgravity
02: Wie Ein Adler
03: Albedo
04: Tabula Rasa
05: Solace
06: Cytherean

Total Spilletid: 42 Minutter

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Redwood Hill
  • Album titel: Collider
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Samarbejdspartner: Redwood Hill
  • Genre: Hardcore, Post, Atmosfærisk

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.