fbpx

Rebellion - We Are The People

Rebellion - We Are The People

Power Metal med krig som gennemgående tema er ikke noget nyt - Sabaton har skabt hele deres karriere på den ide - men det er nyt for tyske Rebellion at emnet op. Temaet er ikke det eneste nye hos tyskerne, for siden deres seneste album fra 2018, har man skiftet ud på hele 3 pladser i besætningen.
Efter en kort intro, der er en lydcollage med klip fra de øvrige numre, går det løs: Fra Napoleons opgør med Preussen over Garibaldis kamp for et samlet Italien til de to verdenskrige i sidste århundrede kommer vi vidt omkring. Skal man bedømme ud fra tonen i de forskellige fortællinger, lægger Rebellion mere vægt på krigens rædsler end på at søge fortællinger om heltegerninger – et direkte modstykke til Sabaton. Det er ellers de samme elementer, Rebellion bruger, for den gennemgående stil er Power Metal med kendte byggesten. Det betyder glimrende drive i numre som ”Risorgimento” og ”Verdun”, mens ”Gods of War” og ”Shoa” fokuserer mere på det tunge og truende.
Power Metal betyder, at der lægges vægt på melodiske omkvæd, og det gør Rebellion selvfølgelig også. Især på albummets første halvdel har Michael Seifert godt materiale at arbejde med, mens omkvædene på anden del er lidt mindre fængende. Om det skyldes førnævnte fokus på temaets alvor, kan jeg kun gætte på. Resultatet er et alvorligt album med et alvorligt tema.

Tracklist:
1. Voices Of War
2. Risorgimento (Tear Down The Walls)
3. Liberté, Égalité, Fraternité
4. Sweet Dreams
5. Vaterland
6. Verdun
7. Ashes To Light
8. Gods Of War
9. Shoa (It Could Have Been Me)
10. World War II
11. All In Ruins
12. We Are The People
Samlet spilletid: 54:04

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.