fbpx

Piss Vortex - Piss Vortex Fremhævet

Piss Vortex - Piss Vortex

Piss Vortex er et nyt band fra den københavnske undergrund, der med sit selvbetitlede debut-album nok skal få rystet grundvolden.

Albummet bliver udgivet af det nye pladeselskab Indisciplinarian, der styres af folkene bag bandet Rising. Den bliver udgivet på vinyl i diverse farver (blandt andet pisgult) og digitalt – desværre ikke på cd.

Piss Vortex udgøres af fire unge gutter, der alle mere eller mindre har gjort sig bemærket indenfor metalmiljøet – mest prominent er nok Bonne, der lige har lagt The Psyke Project i graven.

Albummet består af 14 numre, der fordeler sig over 24 minutters spilletid. Numrene er for det meste korte, men dog voldsomme energiudladninger, som på én gang imponerer med deres musicianship, men også med den følelse af at være blevet kørt over af en damptromle. Damptromle-effekten bliver i høj grad understøttet af den knastørre produktion, der må siges at give bandets kaotiske riffs den helt rigtige dimension. Tørrere bas skal man dælme lede længe efter! 

Numrene cykler rundt mellem mange forskellige subgenrer, men det er i mine ører skivens force. Disse gutter kan meget, og viser det gerne. Kaos hersker i ”Voice of the Wothless”, ”Liar(s)” er lidt mere stemningsskabende og til sidst gås Düreförsög i bedene med afslutningsnummeret ”Our Maker’s Invisible Hand”, der dog ender ud med at rotere rundt omkring det samme riff, som ”Detrimentalist” starter ballet op med. I øvrigt vil jeg gerne fremhæve riffet i ”Hollow Success”, der kommer omkring 0:50…. Fuck, hvor er det ærgerligt, at det kun bliver spillet i 6 sekunder!!

Produktionen, de maniske riffs og stemningen omkring hele skiven, får mig til at tænke på hedengange Crowpath. Piss Vortex har klart sin egen sound, men få gange popper Crowpath og The Dillinger Escape Plan (fra de gode gamle dage) op til overfladen og afslører inspirationskilderne. Det er bestemt ikke en dårlig ting, da begge bands, på toppen, var blandt de bedste. Piss Vortex formår at lave deres eget hegn, der dog smager lidt af de to bands.

Enkeltmandspræstationerne er også virkelig værd at fremhæve; Simon på vokal er virkelig manisk og virker faktisk som et fjerde instrument. Bonnes knudrede riffs på guitaren kan i starten virke… knudrede (haha), men der er bestemt mening med galskaben, og det er overraskende hvad den mand kan vride ud af sin guitar. Moesby findes lidt længere tilbage i lydbilledet, men giver i kraft af sin tørhed virkelig bund i skidtet. Kronen skal dog, efter min ringe mening, placeres på Niclas’ hoved – han er en superafvekslende trommeslager, der krydrer her, pifter der og i sidste ende leverer en meget overbevisende præstation på trommerne, som dog desværre ikke er lige så fedt produceret som resten af elementerne. 

På bundlinjen er Piss Vortex gået ind i folks bevidsthed med træsko på. Der er dog plads til at vokse på, men jeg er sikker på, at de nok skal diske op med noget overraskende i næste ombæring – ”Piss Vortex” bliver svær at overse, når årets top ti skal sammenfattes, og jeg håber at drengene når ud til et større publikum end lille Dannevang – det fortjener de!

Tracklist:
01: Detrimentalist
02: Voice of the Worthless
03: Devouring Intent
04: Inoperable
05: Altered State
06: Liar(s)
07: Hollow Success
08: Beaten Womb
09: Organic Shrapnel
10: Of Bodily Waste and Desire
11: Filth
12: Shit Life
13: Those Who Labor
14: Our Maker’s Invisible Hand

Samlet spilletid: 24:00

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Piss Vortex
  • Album titel: Piss Vortex
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Pladeselskab: Indisciplinarian Records
  • Samarbejdspartner: Indisciplinarian Records
  • Genre: Grindcore, Hardcore, Sludge Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.