fbpx

Phillip H. Anselmo And The Illegals - Choosing Mental Illness As A Virtue Fremhævet

Phillip H. Anselmo And The Illegals - Choosing Mental Illness As A Virtue

Jo ældre Phil Anselmo bliver, jo mere ekstrem bliver hans musikalske retning. Siden 2006 har Down været hans hovedprojekt, men de sidste par år er der blevet fokuseret mere på hans sideprojekter såsom det gendannede Superjoint (tidl. Superjoint Ritual) og hans solo band The Illegals. Siden hans kontroversielle optræden ved Dimebash i 2016 har Anselmo været ude af rampelyset i noget tid, men den førnævnte vrede og ekstremitet, der er at finde i hans musik, har nået et nyt højdepunkt. Under titlen Choosing Mental Ilness As A Virtue udfordrer Phil Anselmo alle fjender og venner, og ingen er sikre.

Sange som Little Fucking Heros og The Ignorant Pont er en direkte hentydning til folket på sociale medier, der udskældte Anselmo efter hans opførsel på Dimebash, og blev ved med at sige at han tydeligvis var racist. Titelnummert på albummet er det eneste sang som virkelig kommer godt ud af det, da den unægtelige aggression virkelig fylder meget på albummet. Det falder dog ret hurtigt til jorden, da det hele virker utrolig ensformigt, og sange som Utopian og Deliquent virker også lidt som sange der fylder albummet for at få tiden til at gå. Jeg har altid set Anselmo som en sanger der kan levere det hele, men på denne udgivelse er hans vokal levering noget af det svageste til dato. Hans dødsgrowls holder, men de fleste sange er fyldte med monotone skrig og et par halvhjertede forsøg som Black Metal sanger. Selvfølgelig kan man godt mærke Anselmos vrede og frustration, men det er et gimmick der hurtigt bliver gammelt, og udover det så drukner masser af energien også i den meget dårlige produktion.

Phil Anselmo har i hvert fald ikke lagt skjul på sin vrede til verden, og det er meningen at det skal være til hans fordel, men ender med at blive et offer for ensformighed og katastrofal produktion. Albummet gjorde ikke det store indtryk på mig, og det gør sgu lidt ondt at høre at en af mine favorit sangere ikke lever op til sit fulde potentiale. Ak ja sådan kan det jo gå engang imelllem.

1. Little Fucking Heroes 03:46
2. Utopian 03:41
3. Choosing Mental Illness 03:20
4. The Ignorant Point 03:38
5. Individual 06:49
6. Delinquent 04:27
7. Photographic Taunts 04:06
8. Finger Me 05:38
9. Invalid Colubrine Frauds 04:01
10. Mixed Lunatic Results 06:57
Samlet spilletid: 46:23

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Phillip H. Anselmo & The Illegals
  • Album titel: Choosing Mental Ilness As A Virtue
  • Karakter: Karakter: 1.5
  • Pladeselskab: Housecore Records
  • Genre: Sludge Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.