fbpx

Parzival - Casta

Parzival - Casta

Det er ikke hverdagskost at støde på kunstnere fra Rusland, og endnu mere sjældent at finde nogen med base i København. Men det har Parzival, og bandets historie rækker mere end 20 år tilbage – ganske imponerende.

Lydbilledet på ”Casta”, som er Parzivals 10. album, er ret stort anlagt med strygere og orkester, hvilket giver en meget streng og alvorlig stemning. Denne forstærkes af Dimitrij Bablevskijs vokal, som er mega dyb og truende, hvilket giver mig billeder af en russisk udgave af Saruman. Han har en god portion mystik omkring sin person, når han fremfører teksterne på russisk, tysk, latin og sanskrit. Musikken kombinerer fjernøstlige instrumenter som trommer, fløjter og strengeinstrumenter med indiske, kinesiske og japanske toner – det leder tankerne hen på en kunstner som Kitaro. Resultatet er et noget anderledes bud på Folk/etnisk musik end den vanlige europæiske/nordiske tilgang, men der er hverken tale om Rock eller Metal. Indholdet er meget tættere på Klassiske musik, for hverken rytmer eller instrumentering peger mod moderne toner, men bevæger sig mere op ad Beethoven og Mahler. Det giver som nævnt en meget gennemført stemning, men desværre virker den mere som kedsomhed i kirken end uhygge i biffen. Der sker simpelthen for lidt i numrene, så jeg kommer ret hurtigt til at kede mig.

Det tror jeg ikke, at jeg er ene om, for Parzival ligger langt fra de øvrige navne hos Mighty Music, og er for det smalle publikum – hvis ”Casta” var en film, ville den spille i en specialbiograf som Øst For Paradis i Aarhus – ikke i Københavns Imperial.

Tracklist:
01. Kalachakra
02. Kurushektra Purana
03. Himagni Purana
04. Airyanem Vaejah Purana
05. Uttara Purana
06. Navadi Purana
07. Ayo Purana
08. Rudra Purana
09. Yavashtra Purana
10. Andra Purana
11. Regnabit
Samlet spilletid: 46:55

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Parzival
  • Album titel: Casta
  • Karakter: Karakter: 2.0
  • Pladeselskab: Mighty Music
  • Samarbejdspartner: Target Distribution
  • Genre: Experimental

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.