fbpx

Paradise Lost - The Plague Within Fremhævet

Paradise Lost - The Plague Within

Når man har rundet 15 års eksistens, er der basis for at kunne fintrimme sin stil – specielt når man kun har skiftet ud på en enkelt position igennem årene. Begge dele gør sig gældende for Paradise Lost, og hvad englænderne viser på deres 14. album er en markering af, at lang tids samarbejde ikke behøver at resultere i stilstand og tilbagelænet hvilen på laurbærrene.

Man kunne ellers frygte det ved mødet med åbningsnummeret, for ud over en stærk vokal virker det uengageret og småkedeligt. Det billede rettes der heldigvis hurtigt op på, for resten af albummet viser bandet sig fra sine stærkeste sider: Der er masser af de mørke stemninger, der har gjort Paradise Lost til et stort navn i Goth sammenhæng, og de bliver sat sammen med Metal med forskellige grader af hårdhed: I ”Terminal” og ”Punishment Through Time” er der pænt tempo, mens ”Beneath Broken Earth” er tung og Doom-præget. Allerbedst virker tingene i ” Sacrifice the Flame” og ”Victim of the Past”, hvor strygere er med til at skabe en sørgmodig stemning. Det er virkelig imponerende hvor meget styrke der kan hentes fra nedtonet musik, hvor fokus er på det melankolske.

Generelt vises der fin bredde i materialet, som er stærkt uden at være revolutionerende. Det forventer man ikke af et band som Paradise Lost, som til gengæld undgår at blive hængende i klichéer og rutine. I stedet scorer de mange point på de stemningsmæssige sider af musikken, og cementerer deres position helt fremme i Goth-rækkerne.

Tracklist:
1. No Hope in Sight
2. Terminal
3. An Eternity of Lies
4. Punishment Through Time
5. Beneath Broken Earth
6. Sacrifice the Flame
7. Victim of the Past
8. Flesh From Bone
9. Cry Out
10. Return to the Sun
11. Fear the Silence
12. Never Look Away
13. Victim of the Past (Orchestra Version)
Samlet spilletid: 50:11

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.