fbpx

ORM - Orm Fremhævet

ORM - Orm

Den 12. november 2016 spillede ORM en meget overbevisende koncert til årets Metalfestival i Aalborg, og siden har jeg set frem til, at bandets debutalbum skulle dukke op. Det er det nu, og jeg kan allerede her afsløre, at det lever op til forventningerne. Selv om ORM er et nyt navn, bygger det på etablerede kræfter, idet de fire medlemmer har en fortid i det nu opløste By The Patient.

Hvor dette band blandede flere genrer, har ORM helt overgivet sig til MØRKET; her er det rendyrket Black Metal, der er på programmet. At det betyder et møde med genretypiske elementer som blastbeats, tremologuitarer og brølende vokaler er nærmest en selvfølge – det vigtige er, hvordan de anvendes. Her gør ORM sig bemærket ved en usædvanlig stor variation i tempo og intensitet; dynamikken illustreres fint af det ret nedtonede ”Apotheosis”, som starter med helt stille guitar for til slut at eksplodere i en ren energiudladning.

Med spilletider mellem 7 og 10 minutter er numrene pænt lange, hvilket giver plads til længere instrumentale passager. Her boltrer musikerne sig i forskellige udtryk, hvor der flettes mange melodiske godbidder ind i helheden, specielt når der er tremoloanslag på menuen – og det er der heldigvis ofte.

Og hvor jeg savnede variation i vokalerne under ovennævnte koncert, så kommer det ønske kun sjældent frem på albummet. Det skyldes dels, at Simon Sonne Andersen og Theis Wilmer Poulsen brøler mere nuanceret, men i højere grad at de får hjælp af kvindevokaler. Disse optræder flere steder igennem albummet som helt klare og nærmest svævende kor, der skaber en uhyre flot stemning. Det ændrer ikke på, at kernen i albummet er SORT, men ORM formår virkelig at skabe et alsidigt udtryk med mange kontraster. Det gør albummet til et spændende og langtidsholdbart bekendtskab, og 2017 skal udvikle sig helt exceptionelt, hvis ikke dette album skal ende i min top 3 for året. Hil Ormen!

Tracklist:
1. Blood of your Blood
2. Ancient Echoes
3. Temple of the Deaf
4. Apotheosis
5. A Tree Ablaze/Yggdrasil Brænder
Samlet spilletid: 42:46

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: ORM
  • Album titel: Orm
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Pladeselskab: Indisciplinarian
  • Samarbejdspartner: Indisciplinarian
  • Genre: Black Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.