fbpx

Off The Cross - Enjoy it while it lasts

Off The Cross - Enjoy it while it lasts

Belgien er hjemland for Off The Cross, som blev dannet i 2016, og to år senere albumdebuterede med ”Divided Kingdom”. Efter et par justeringer i besætningen er de nu klar med album nummer to, som er indspillet i forskellige studier i Holland og Belgien, inden produceren Joost Van Den Broek har samlet trådene.
Resultatet er elleve numre, som stilmæssigt befinder sig i den melodiske ende af spektret; der hvor guitaren får en hjælpende hånd fra klaver og diverse andre keyboards. Samtidig satses der også i omkvædene på melodier, som er ret iørefaldende. Selv om guitaren står for nogle udmærkede riffs ind imellem, er det vokalen, der sørger for, at numrene får kant. Sangeren Daan Swinnen hvæser og brøler, men lykkes med at variere indsatsen, så det ikke ender monotont og kedeligt – det er godt gået!
Alligevel er det ”This Too Shall Pass” med gæstevokal fra Eluveitie-sangerinden Fabienne Erni, der er albummets højdepunkt. Nummeret er roligt, og opnår med en sparsom instrumentering en flot og intens stemning, hvor den rene vokal sætter prikken over i’et.
Som helhed fungerer albummets kombination af melodi og Metal godt, og der er flere lækre detaljer. Desværre er det ikke alle omkvæd, der holder samme niveau, ligesom jeg gerne havde haft lidt mere knald på guitaren – en holdning som lyttere med mere hang til melodi vil være uenige i.

Tracklist:
01. Masks
02. Mute.Deaf.Blind
03. Exist
04. The Dance
05. This Too Shall Pass
06. A Broken Narrative
07. Strife 08. Dharma
09. Cease And Desist
10. Blackbox
11. A Life Lived To Die
Samlet spilletid: 45:37

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Off The Cross
  • Album titel: Enjoy it while it lasts
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Pladeselskab: self-release
  • Samarbejdspartner: All Noir
  • Genre: Melodic, Metal
Mere i denne kategori: « Artillery - X Altarage - Succumb »

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.