fbpx

Oceanwake - Sunless

Oceanwake - Sunless

Oceanwake er et Finsk doom-metalband. Finland er kendt i undergrunden for andre doombands såsom Profetus, Shape Of Despair, Tyranny og Skepticism. Bands som har oplevet en del succes igennem årene via den globale undergrund. Oceanwake er dog et band, som jeg ikke har stiftet bekendtskab med, men som stor fan af genren har jeg set meget frem til at høre deres seneste udspil, "Sunless".

Det skal lige siges, at det at lytte til denne genre kræver en del tålmodighed. Allerede åbneren på pladen, ”The Lay Of A Coming Storm”, rammer de 15 minutters spilletid. Et utrolig tungt nummer, som rammer lige præcis den rigtige atmosfære og tager lytteren med ud på en spirituel rejse. Forsanger Eero Haulas dybe skrig og guitaristernes delay-effekter på guitarerne sætter denne drømmeatmosfære. Jeg hører måske lidt lighed imellem Oceanwake og de danske funeral-doom mestre Woebegone Obscured. Nummeret er virkelig fedt og sætter standarden ret højt allerede fra start af.
Det gode som Oceanwake har formået er, at ingen af numrene minder om hinanden. Hvert nummer har sin egen atmosfære og melankolske stemning. For eksempel nummeret ”Parhelion”, som går en anelse hurtigere end det første nummer, og måske læner sig mere op af noget post-metal end doom. ”Avanturine” giver virkelig den melankolske stemning plads og et melankolsk og bittersødt indblik i, hvordan Ocewanwake kan finde på at skrive musik.
Dette giver også bandet en meget unik lyd, i og med at de ikke kun forholder sig til én genre. Selvom vi hurtigt kan blive enige om, at bandet spiller doom-metal, så inkorporerer de også en hel blanding af mange forskellige subgenrer af metal.

Sunless er en meget varieret plade, som overraskede mig virkelig meget. Den forholder sig ikke til den almindelige doom-lyd, og Oceanwake er et frisk pust til genren. Hvis du er til varieret doom, som ikke kun forholder sig til en akkord i 10 minutter, kan jeg klart anbefale, at du tjekker Oceanwake ud.

Tracklist:
1. The Lay of a Coming Storm 15:37
2. Parhelion 09:17
3. Avanturine 08:03
4. Ephemeral 10:26

 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.