fbpx

Ocean Chief - Den Tredje Dagen

Ocean Chief - Den Tredje Dagen

Der har været lidt stille omkring Ocean Chief, siden de i 2014 udsendte ”Universums Härd”, men nu er svenskerne tilbage med deres sjette album, ”Den Tredje Dagen”. Albummet er optaget henover en weekend i foråret 2019, og udkommer året inden bandets 20 års jubilæum.
Der åbnes med titelnummeret, hvis tunge guitarer overrasker lige så lidt som den mørke vokal. Til gengæld overrasker nummeret med et meget dystert og truende udtryk, som fungerer fint hen over de ti minutter, nummeret varer. I de efterfølgende numre dominerer tyngden igen, og når sit yderpunkt i ”Dömd”, hvor musikken flere gange er ved at gå helt i stå – det er ret ekstremt. Desværre kommer ingen af dem i nærheden af det småuhyggelige udtryk fra tiltenummeret, men holder sig til genrens traditionelle udtryk. Til gengæld er de Stoner-prægede elementer, der før har præget Ocean Chiefs udgivelser, ikke fremtrædende denne gang.
Den traditionelle tilgang betyder meget lange numre med meget lange instrumentale passager, og hvis man skal have det maksimale udbytte af disse, skal man kunne forsvinde helt ind i numrene. Det har jeg det normalt svært ved, og det faktum ændrer Ocean Chief ikke ved med dette udspil; ud over titelnummeret er der for lidt , der fanger mig. Derfor kommer min bedømmelse ikke meget over ”godkendt”.

Tracklist:

1. Den tredje dagen
2. Hyllningen
3. Dömd
4. Den sista resan
5. Dimension 5 (Bonus track)
Samlet spilletid: 54:05

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Der har været lidt stille omkring Ocean Chief, siden de i 2014 udsendte ”Universums Härd”, men nu er svenskerne tilbage med deres sjette album, ”Den Tredje Dagen”. Albummet er optaget henover en weekend i foråret 2019, og udkommer året inden bandets 20 års jubilæum. Der åbnes med titelnummeret, hvis tunge guitarer overrasker lige så lidt som den mørke vokal. Til gengæld overrasker nummeret med et meget dystert og truende udtryk, som fungerer fint hen over de ti minutter, nummeret varer. I de efterfølgende numre dominerer tyngden igen, og når sit yderpunkt i ”Dömd”, hvor musikken flere gange er ved at gå helt i stå – det er ret ekstremt. Desværre kommer ingen af dem i nærheden af det småuhyggelige udtryk fra tiltenummeret, men holder sig til genrens traditionelle udtryk. Til gengæld er de Stoner-prægede elementer, der før har præget Ocean Chiefs udgivelser, ikke fremtrædende denne gang. Den traditionelle tilgang betyder meget lange numre med meget lange instrumentale passager, og hvis man skal have det maksimale udbytte af disse, skal man kunne forsvinde helt ind i numrene. Det har jeg det normalt svært ved, og det faktum ændrer Ocean Chief ikke ved med dette udspil; ud over titelnummeret er der for lidt , der fanger mig. Derfor kommer min bedømmelse ikke meget over ”godkendt”. Tracklist: 1. Den tredje dagen 2. Hyllningen 3. Dömd 4. Den sista resan 5. Dimension 5 (Bonus track) Samlet spilletid: 54:05
  • Album titel: Den Tredje Dagen
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Argonauta Records
  • Samarbejdspartner: All Noir
  • Genre: Doom Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.