fbpx

Obscura - Akróasis Fremhævet

Obscura - Akróasis

Tidligere er der højst været tre år mellem udgivelser fra Obscura, men denne gang er der gået hele 5. Det skyldes især at guitaristen Christian Münzner og trommeslageren Hannes Grossmann i 2014 forlod bandet. De er nu blevet erstattet af Rafael Trujillo og Sebastian Lanser, og Obscura er klar med deres fjerde album ”Akróasis”.

Titlen er græsk og betyder noget i retning af at høre eller at lytte, og med det høje tekniske niveau, bandet lægger for dagen, er der lagt op til at finde facetter i musikken, man kan fordybe sig i. Her melder de vildt lækre guitarløb, der høres i f.eks. ”The Monist” og titelnummeret sig hurtigt som kandidater. Det samme gør bassen, som generelt ligger langt fremme i lydbilledet, og på den måde bliver mere markant i numrene. Markant er også Steffen Kummerers vokal, som godt nok ikke byder på den store afveksling, men hele tiden er så truende, som det hører sig til.
Og den skal være stærk for ikke at drukne i musikken, for her er der generelt knald på; tempoet er højt, og alt fra de sejeste hug i stortrommerne til den mest hvinende tone fra guitaren blæser håret tilbage på lytteren. Samtidig smides der tilpas med mere rolige takter ind i numrene, så bredden bliver tilgodeset.

Så jo, albummet scorer mange point når det gælder fremførelse og produktion; Obscura viser stor autoritet, og lyden sætter både det enkelte instrument og helheden fint på plads. Det er også svært at sætte fingre på de enkelte skæringer, så alt burde være fryd og gammen. Det er det i sidste ende ikke, for jeg savner at blive trukket derud, hvor jeg bare MÅ spille luftguitar. Trods alle de nævnte positive ting sker det ikke, så jeg må konstatere, at ”Akróasis” appellerer mest til de metalheads som lytter med hjernen end med hjertet.

Tracklist:
1. Sermon of the Seven Suns
2. The Monist
3. Akróasis
4. Ten Sepiroth
5. Ode to the Sun
6. Fractal Dimension
7. Perpetual Infinity
8. Weltseele
9. The Origin of Primal Expression
Samlet spilletid: 54:01

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Obscura
  • Album titel: Akróasis
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Pladeselskab: Relapse Records
  • Samarbejdspartner: Petting zoo Propaganda
  • Genre: Death Metal, Technical

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.