fbpx

Nightmarer - Cacophony of Terror

Nightmarer - Cacophony of Terror

Hvis man slår ordet “kakafoni” op i den danske ordbog, finder man beskrivelsen ”uskøn sammenblanding af forskellige uharmoniske lyde”. På den baggrund er det ikke overraskende, at debutalbummet fra Nightmarer er en meget voldsom og uvenlig affære – det underbygges af medlemmernes tidligere involvering med bands som Burning Skies og War From A Harlots Mouth.

Ordbogens beskrivelse er overraskende dækkende for albummets indhold, for de tre medlemmer nærmest vælter sig rundt i små og skæve melodistumper og lyde, der virker som skarpe glassplinter i lydbilledet. De er fæstnet på en kerne af Death Metal, som i hovedparten af spilletiden befinder sig i den tunge ende af skalaen, og kun i mindre grad fremføres i højt tempo. Alligevel er intensiteten hele tiden okay, men hver gang der er tilløb til noget medrivende, brydes mit fokus af musikkens skæve elementer, lidt som at træde på en skarp sten.

Jeg har ofte kritiseret musik uden modhager, musik som glider for nemt ned uden at efterlade spor hos lytteren. Set i det lys burde mødet med ”Cacophony of Terror” være en positiv oplevelse, men det er det ikke. Nightmarer overdriver mængden af skæve indslag, så det hele bliver skævt uden andet formål end at være generende. Det er ikke hvad jeg søger i musik, så jeg kan ikke anbefale denne debutskive.

Tracklist:
1. The Descent
2. Stahlwald
3. Skinner
4. Bleach
5. Cave Digger
6. Fetisch
7. Tidal Waves of Terror
8. Ceremony of Control
9. Death
10. Swansong
Samlet spilletid: 35:23

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.