fbpx

New Model Army - Between Dog And Wolf

New Model Army - Between Dog And Wolf

Siden starten i 1980 (!) har New Model Army jævnligt udsendt albums, som har skaffet bandet fra Bradford i England en stor fanskare world wide. Af en eller anden grund (måske flere) er det lykkedes for dem at holde sig under min radar, men det rådes der så bod på nu.

Når man lytter til "Between Dog And Wolf” står det hurtigt klart, at man er nødt til at skænke albummet sin fulde opmærksomhed og koncentration; numrenes stille natur og ret sparsomme instrumentering går under i baggrundsstøj, hvis man misbruger dem som soundtrack til en tur med toget eller lignende.

Hvad får man så, når man planter sig i fred og ro foran det hjemlige anlæg? I første omgang en skuffelse, for musikken virker temmelig ensformig og uden hverken udsving eller spændende momenter ved de første gennemlytninger. Efterhånden viser der sig et mere nuanceret billede, for ”Seven Times” byder på fine melodier, og i ”Lean Back and Fall” kommer der lidt Sort Sol ind over stemningen. Det hele hjælpes godt på vej af en detaljeret produktion, som matcher albummets stemninger perfekt.

Desværre er der ikke meget perfektion over musikkens virkning, for gennemgående bliver der for meget af den indledende skuffelse hængende til, at musikken fænger. Som lytter belønnes man i for ringe grad for sin indsats, og jeg mangler den fascination man finder hos f.eks. Antimatter. Som album er skiven her okay, men jeg har ikke tænkt mig at justere min musikalske radar af den grund.

Tracklist:
1.     Horsemen
2.     March In September
3.     Seven Times
4.     Did You make it Safe
5.     I Need More Time
6.     Pull The Sun
7.     Lean Back and Fall
8.     Knievel
9.     Storm Clouds
10.Between Dog and Wolf
11.Quasr El Nil Bridge
12.Tomorrow Came
13.Summer Moors
14.Ghosts

Samlet spilletid: 50:54

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.