fbpx

Natjager - Hvordan Vi Lærte At Svæve

Natjager - Hvordan Vi Lærte At Svæve

Rollen som anmelder vil altid indeholde balancen mellem at bedømme en udgivelse objektivt, og samtidig tilkendegive så meget af den personlige mening, at man kan stå inde for anmeldelsens konklusioner. Nogle gange bliver denne grundholdning udfordret, som med debutalbummet fra københavnske Natjager. Her har man nemlig valgt, at inkludere det element, som jeg inderligt hader ved meget af den musik, der kan høres på P3, nemlig brugen af autotune på vokalen – ikke kun fordi det ofte bruges til at skjule vokal inkompetence, men mere fordi det ikke bare lyder grimt, det lyder hæsligt!
Således udfordret måtte jeg forsøge at lytte forbi Jon Kirkhoffs manipulerede stemme. Her finder man musik, som er sammensat af elementer fra Rock, Pop og Metal – det sidste optræder kun i meget korte sekvenser i starten af f.eks. ”Hvem Har Brug For Hvem Mest” og titelnummeret. Ellers er det mest Pop genren, der skinner igennem, men hvor ”Diamant” kører i frisk tempo, er de fleste øvrige numre ret flade og energiforladte; endda i en sådan grad, at den dominerende vokal fungerer som en effektiv afledningsmanøvre.
Jeg ved godt, at jeg ikke har løst min opgave helt som beskrevet i indledningen, for det er umuligt at ignorere vokalens ødelæggende rolle. Alligevel er den ikke mit eneste kritikpunkt, for generelt er musikken for uinteressant; kun få gange lykkes det at skabe bare lidt spænding. Derfor kan jeg på ingen måde anbefale dette album, ikke engang til lyttere, som er mere tolerante overfor autotune, end jeg er.

Tracklist:
1. Havet Findes
2. Diamant
3. Løb For Livet
4. Helium
5. Hvem Har Brug For Hvem Mest
6. Ild
7. Ung Flugt
8. Glas
9. Vinterberg
10. Gadelamperne
11. Hvordan Jeg Lærte At Svæve
Samlet spilletid: 42:45

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.