fbpx

Napalm Death - Apex Predator - Easy Meat Fremhævet

Napalm Death - Apex Predator - Easy Meat

Et nyt Napalm Death-album bliver altid imødeset med stor ivrighed fra denne her kant – jeg har været fan siden ”Utopia Banished” flænsede min 7. klasses hverdag i stykker, og jeg har ikke planer om at stoppe mit foretagende som ND-samler eller ND-fanboi.
”Apex Predator – Easy Meat” sætter ikke min ovennævnte status i fare – Den bekræfter nemlig Napalm Death’s status som konger/grundlæggere af genren. Den ændrer ej heller på, at Napalm Death stadig formår at skrue en god grind-skive sammen. Dog med lidt plads til nytænkning og fremmede tiltag. Mere om det senere.

Skiven starter med titelnummeret, og allerede her barsles der nye vinde: størstedelen af tiden, er nummeret nemlig en slags spoken-word-forestilling, med messende, dissonante guitarer i baggrunden, toppet af med buldrende trommer. I mine ører fungerer nummeret mere som en intro, end en egentlig skæring, men fed er den i hvert fald. Tekstmæssigt lægges der denne gang vægt på moderne slavearbejde, eller de såkaldte ”sweatshops”. Især med henblik på Rana Plaza-tragedien i Bangladesh. Teksterne er denne gang en delt affære, hvor Barney dog står for ca. 75 procent af alle tekster, og som altid er det en fornøjelse at læse dem.

Efter åbningsnummeret går vi over i det gear, som vi kender og elsker kvartetten fra Birmingham for – grind med masser af smæk på, smadrede trommer, distortet bas og den velkendte hysteriske skrig fra Mitch Harris. Et eller andet sted er det her Napalm Death, som vi kender dem, og så alligevel ikke helt. Barney brøler stadig som om, der ikke var et ”i morgen”, han krydrer med lidt ren sang/messen hist og her, men der hvor pladen adskiller sig fra den udmærkede forgænger ”Utilitarian” er, at en del af numrene er sat ned i hastighed. ”How the Years Condemn” er et fantastisk eksempel på en midtemposang med et halv-melodisk omkvæd. Ligeledes er ”Dear Slum Landlord…” også et af numrene, hvor der afsøges ny territorier. Som tidligere skrevet er det en Napalm Death-skive, som vi efterhånden kender den – dog med plads til eksperimenter. Personligt er jeg dog mest til, når de giver den gas, som i ”Smash a Single Digit”, der indtil videre er det mest brutale nummer i 2015.

”Apex Predator – Easy Meat” er ikke det bedste Napalm Death-album efter genfødslen som decideret grindcoreband, men den er deroppe blandt de bedste, og man kan kun gnide sig i hænderne og tænke på, hvor eksperimenterne tager dem hen næste gang?

Tracklist:
01: Apex Predator – Easy Meat
02: Smash a Single Digit
03: Metaphorically Screw You
04: How the Years Condemn
05: Stubborn Stains
06: Timeless Flogging
07: Dear Slum Landlord…
08: Cesspits
09: Bloddless Coup
10: Beyond the Pale
11: Stunt Your Growth
12: Hierarchies
13: One-Eyed
14: Adversarial/Copulating Snakes

Total Spilletid: 38 Minutter

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Napalm Death
  • Album titel: Apex Predator - Easy Meat
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Pladeselskab: Century Media Records
  • Samarbejdspartner: Century Media Records
  • Genre: Grind, Grindcore

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.