fbpx

Myrkur - Mausoleum Fremhævet

Myrkur - Mausoleum

Sidste år leverede Amalie Bruun alias Myrkur en af de største overraskelser Indenfor den Sorte Metal med det meget personlige album “M”. Nu følger ”Mausoleum”, som kun delvist indeholder nyt: To af de ni numre er nye, resten har tidligere været udsendt. Til gengæld er arrangementerne nye, for albummet er rent akustisk, ligesom Bruun bakkes op af Det Norske Jentekor. Norge har også indflydelse på albummets titel, idet alt er optaget i Emanuel Vigeland Mausoleum i Oslo.

Stedet har en speciel akustik, som skaber specielle stemninger, og det passer helt perfekt til de akustiske udgaver. Myrkurs musik er i forvejen præget af markante vokalarrangementer, men kun akkompagneret af en smule guitar og lidt klaver er det hele nærmet ren a cappella. I kombination med pigekoret giver det numrene et boost, som forstærker melodiernes rene og nærmest nøgne sarthed – det er meget smukt. De to nye numre ”Den lille piges død” og Bathorys ”Song to Hall Up High” glider let og elegant ind i stilen fra de øvrige skæringer.

Der er dog en alvorlig mangel, for ved kun at inkludere den svævende del af Myrkurs musik, fortælles mindre end den halve historie; uden de sorte metalliske elementer er der absolut ingen dynamik, ingen eksplosioner. Tilbage er kun sarte kvindestemmer, og de er virkelig smukke, og fremhæver på bedste vis melodiernes skønhed og styrke.

Det er 3 stjerner værd, men kan ikke dække over, at udgivelsen her IKKE er for metalfans – hvis man forventer Myrkurs normale power, bliver man skuffet. Til gengæld har kvaliteten af både vokaler og melodier potentiale til, at ”Mausoleum” vil tiltale musikfans langt fra Myrkurs normale målgruppe.

Tracklist:

1.     Vølvens spådom                      

2.     Jeg er guden, I er tjenerne                 

3.     Skøgen skulle dø                    

4.     Byssan lull                    

5.     Den lille piges død                  

6.     Frosne vind                   

7.     Onde Børn                    

8.     Song to Hall Up High (Bathory cover)                      

9.     Dybt i skoven

Samlet spilletid: 27:23

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.