fbpx

Morild - Så kom mørket...

Morild - Så kom mørket...

Den danske Black Metal scene har i de senere år oplevet en meget positiv udvikling, hvor navne som Myrkur, Solbrud og Orm – bare for at nævne nogle – har udgivet spændende albums. Nu støder så et nyt navn i form af Morild, som med debutalbummet ”Så kom mørket…” tager prisen for den længste titel, idet den blot er en listning af de seks numre, som albummet indeholder. Indspilning, produktion og mix har bandet selv stået for.

Fra starten markerer Morild sig stærkt på det stemningsmæssige, for åbningsnummeret lyder nærmest som en salme … i hvert fald til der sættes ind med tung Metal og en skrigende vokal, som nok skal dele vandene. Uanset hvornår den optræder, skærer den igennem lydbilledet, men den er holdt så langt tilbage i produktionen, at den holdes i kort snor af musikken. Det fungerer specielt godt i ”I afgørende stunder”, hvor musikkens melodiske side er trukket frem, så kontrasten til vokalen øges – virkelig godt!

I det hele taget lykkes det at blande genrens traditionelle byggesten til musik, som forener brutalitet og melodi uden, at det personlige går tabt. Godt nok er det langt fra nyt at blande knaldhård Metal og melodiske elementer, det er nærmere en forudsætning for at være med i Sort Metal; alligevel skal Morild have ros for at blande tingene i det rette forhold og vide, hvornår der skal ske noget nyt i musikken. At mestre det, er nemlig langt fra en selvfølge i genren, hvilket gør denne debutskive rigtig stærk.

Tracklist:
1. Så kom mørket og tog mig på ordet
2. En sort sky af minder
3. I afgørende stunder
4. Frosset fast i mit indre
5. Jeg håber det forsvinder med lyset
6. At dø eller blive fri
Samlet spilletid: 42:37

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Morild
  • Album titel: Så kom mørket...
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Pladeselskab: Indisciplinarian
  • Samarbejdspartner: All Noir
  • Genre: Black Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.