fbpx

Monstrosity - The Passage Of Existence Fremhævet

Monstrosity - The Passage Of Existence

Selv om det ikke er så meget, man hører til Monstrosity, så hører bandet til de helt gamle navne fra Florida, som i starten af 1990’erne bragte Death Metal på verdenskortet. Og selv om kun trommeslageren Lee Harrison er tilbage fra det originale line-up, så er det med en vis spænding, jeg tager fat på bandets første studiealbum i mere end ti år.

Med bandets historik in mente er det ingen overraskelse, at deres fortolkning af Death Metal er sat sammen efter klassisk opskrift: Mike Hrubovcaks vokal er grumt growlende, og den ledsagende musik byder på masser af power, ligesom der er perioder med højt tempo, såvel som sekvenser i helt lavt gear. Lidt overraskelse er der alligevel på albummet, for jeg havde ikke ventet, at guitararbejdet ville byde på så meget melodi, som tilfældet er: Især de mange guitarsoli byder på fine melodier, som ofte endda afvikles tostemmigt.

Det hele forenes i ti numre, som inviterer til at få trænet nakkemusklerne: ”Radiated” afvikles i pænt tempo og domineres af guitarerne, mens Hrubovcak styrer ”Solar Vacuum” med en virkelig fed, lidt stakkato vokal – begge numre er Dødsmetal med klasse. Men Monstrosity håndterer også andet end det helt traditionelle: I ”The Proselygeist”, gør skæve guitarløb og et malende drive nummeret til et af albummets highlights, mens det afsluttende ”Slaves To The Evermore” byder på en meget alvorlig stemning.

”The Passage Of Existence” må siges at være et glimrende come back for Monstrosity, og hvis det står til mig, går der ikke ti år, før vi hører nyt fra dem.

Tracklist:
1. Cosmic Pandemia
2. Kingdom Of Fire
3. Radiated
4. Solar Vacuum
5. The Hive
6. Eyes Upon The Abyss
7. The Proselygeist
8. Maelstrom
9. Century
10. Slaves To The Evermore
Samlet spilletid: 48:36

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.