fbpx

Monolithe - Zeta Reticuli

Monolithe - Zeta Reticuli

Efter at have udgivet fire fuldlængde albums, hver med med kun et enkelt nummer og spilletider over 50 minutter, udsendte franske Monolithe sidste år albummet ”Epsilon Aurigae”, som indeholdt hele tre numre, hver med eksakt femten minutters spilletid. Dén opskrift var åbenbart en succes, for den gentages på bandets nye udspil, ”Zeta Reticuli”. Det samme gør den musikalske retning, for igen er det Doom, der er på programmet; hvert nummer indeholder en selvstændig fortolkning.

I åbningsnummeret ”Ecumenopolis” er instrumentanslagene tunge, men da produktionen er til den bløde side, bliver resultatet ikke voldsomt for alvor. Det gør vokalen til gengæld, for med sin grumme brølen giver den nummeret bid.

Det er der mere af i det efterfølgende ”TMA-1”, hvor vokalen fortsætter i samme stil, men ikke optræder ret meget. Til gengæld øges tempoet, lige som der tilføjes keyboards. Det virker rigtig godt i samspil med guitarerne, hvilket gør nummeret til albummets bedste.
Afslutteren ”The Barren Depths” lægger ellers godt ud med sejtrækkende guitarer, men den akkompagnerende rene vokal trækker mere i retning af det progressive. Det sker desværre på en ret uinspireret måde, som ikke rykker for alvor – trods en udmærket melodi.
Og det med ikke at rykke for alvor, gælder desværre for albummet som helhed, for selv om der i perioder er udmærket gang i butikken, så fanger numrene mig ikke. Der er noget ufarligt og blødt over den stemning, der er i dem, og det er ikke Doom efter min smag. Jeg savner noget skarphed og power, og det er der for lidt af på ”Zeta Reticuli”.

Tracklist:
1. Ecumenopolis
2. TMA-1
3. The Barren Depths
Samlet spilletid: 45:00

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Monolithe
  • Album titel: Zeta Reticuli
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Debemur Morti Productions
  • Samarbejdspartner: Debemur Morti Productions
  • Genre: Doom Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.