fbpx

Modern Rites - Monuments

Modern Rites - Monuments

Modern Rites er et nyt projekt, som sikkert kommer som lidt af en overraskelse for de fleste. Bandet består af guitaristen Berg fra det Schweiziske band Aara og den amerikanske multiinstrumentalist og sanger Jonny Warren, som står bag projektet Kuyashii. De to begyndte at udveksle ideer over nettet, og disse har nu udmøntet sig i debutalbummet ”Monuments”.
I de 72 sekunder, som den instrumentale intro varer, holdes lytteren hen i uvished om bandets stil, men fra de første takter af ”Vigilance Eternal” står det klart, at de to har valgt den Sorte Metal. Normalt for genren betyder det en kombination af melodiske og brutale elementer, og sådan er det også hos Modern Rites: Det brutale er klart fremherskende, når musikken i opskruet tempo brager afsted, og vokalen skiftevis hvæser og skriger ud mod lytteren. De eneste bidrag på den melodiske side står Berg for, når han fletter melodier ind i sit guitararbejde; især ”Vigilance Eternal” nyder godt af det.
Desværre skal vi helt hen til slutnummeret for at finde tilsvarende interessant indhold. I de mellemliggende numre mangler der hverken tempo eller energi, men det hele følger kendte veje, og markerer ikke noget nyt. Det efterlader mig lidt skuffet, for jeg havde håbet, at de to musikere havde fået mere ud af deres fælles anstrengelser.

Tracklist:
01. Intro
02. Vigilance Eternal
03. Black Wolf
04. Unburdened
05. Self Synthesis
06. Nothing Left To Give
07. Machine Paradox
Samlet spilletid: 36:37

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.