fbpx

Megadeth - Dystopia Fremhævet

Megadeth - Dystopia

Der er ingen tvivl om, at Megadeth har været en af de væsentligste spillere på thrashscenen. Der har dog heller ikke hersket tvivl om at de har leveret noget skrammel i ny og næ … men på dette 15. album viser Dave Mustaine, hvor skabet skal stå.

Selvom der har været uro i lejren, med afgang fra først trommeslager Shawn Drover og siden guitarist Chris Broderick. Pludselig var Megadeth bare Mustaine og bassisten Dave Ellefson. Nu skal der jo ikke herske nogen tvivl om, at Megadeth og Dave Mustaine mere eller mindre altid har været en symbiose, der ikke har tilladt andre at bidrage med meget andet, end deres arbejdskraft i studiet på på scenen. Men ikke desto mindre begyndte rygterne hurtigt at svirre om, at d'herrer Nick Menza (trommer) og Marty Friedman (guitar), der var med på mesterværker som Rust In Peace og Youthanasia. Det blev dog ikke til noget. Til gengæld tryllede Mustaine Chris Adler, der normalt spiller trommer i Lamb of God, og guitaristen Kiko Lourerio frem – og det var ikke et helt tosset valg.

Det har i hvert fald resulteret i en af Megadeths stærkeste udspil i mange år (nej, vi kommer ikke på højde med Rust in Peace, men det ville også være at sætte barren højt).

Pladen åbner med den dystre ”The Threat is Real”, der er kendetegnende for den samfundskritiske og harske plade, der er en tour de force i thrashmetal, som det lød i slutningen af firserne. Det efterfølgende titelnummer fortsætter i samme spor, hvor Chris Adler klarer sig fantastisk bag tønderne og Lourerio viser, at han sagtens kan følge med Mustaines guitarfræs.

At Mustaine altid har været en arrig rødtop er heller ikke nogen hemmelighed – ligesom han ikke har lagt skjul på sine politiske standpunkter på noget tidspunkt. Men om det er nødvendigt at udpensle sine holdninger så tydeligt som han gør i ”Post-American World”, kan diskuteres. Med ordene ”If you don't like where we're going, then you won't like what's coming next” har han nærmest skrevet en slagsang til Donald Trumps igangværende valgkampagne. Men hvis man ser bort fra hans egne formørkede menneskesyn, kan man ikke andet end at holde af nummeret – for det holder!

Et af de få fejltrin Mega-Dave begår på Dystopia, er ”Poisonous Shadows”, der er sølet ind i strygere. Det virker som et forsøg på at lave et storladent og pompøst nummer, men det lyder lidt som om, den gode Mustaine lige har fået fat i Garage Band, og er blevet lige lovlig begejstret for de indbyggede strygere – det bliver for klistret. Helt galt går det i afslutningen, hvor der lige pludselig skal spilles klaver … den passage kan jeg kun anbefale at springe over.

Til gengæld kan vi danskere da føle os stolte over at vores litterære stolthed, H.C. Andersen også har fundet vej til et Megadeth-album, når Mustaine på ”The Emperor” synger om, at der ikke er nogen der tør sige, kejseren ikke har noget på.

Den sidste anke jeg har til albummet, er afslutningsnummeret, der er en coverversion af punkbandet Fears ”Foreign Policy”. Det virker unødvendigt, for der er vel ikke mange, der er i tvivl om at thrashmetal udspringer af punkscenen … så jeg har svært ved at se, hvad denne version bidrager med i det store billede, samtidigt med, den falder en anelse udenfor de andre, glimrende, numre.

Men bortset fra det, har Dave Mustaine med sin nuværende konstellation begået en plade, der i høj grad er godkendt; Megadeth spiller stadig thrash, som The Big Four gjorde i starten – og er blandt ét af de navnkundige bands, der stadig gør det.

Trackliste:
1. The Treat is Real
2. Dystopia
3. Fatal Illusion
4. Death from Within
5. Bullet to the Brain
6. Post-American World
7. Poisenous Shadows
8. Conquer … or Die!
9. Lying in State
10. The Emperor
11. Foreign Policy

Total spilletid: 46:51

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Megadeth
  • Album titel: Dystopia
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Pladeselskab: Universal Music
  • Samarbejdspartner: Universal Music
  • Genre: Thrash Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.