fbpx

Mastercastle - Enfer (De La Bibliothèque Nationale)

Mastercastle - Enfer (De La Bibliothèque Nationale)

Italienske Mastercastle blev grundlagt tilbage i 2008 af guitarist Pier Gonella - der også er medlem af black metal bandet Necrodeath – og sangerinden Giorgia Gueglio. De har fire studiealbums i bagagen og har altså været yderst produktive i deres forholdsvis korte levetid. ”Enfer (De La Bibliothèque Nationale)” er således deres femte album.

Og de har en trofast fanskare bag sig, der sikkert har ventet utålmodigt på dette udspil. Mastercastle er ikke noget vanvittigt stort navn, kan jeg dog fornemme. Lige over 3000 fans har bandet på Facebook, og det undrer mig faktisk lidt. For de spiller enormt godt og deres lyd er både tung og samtidig ret let tilgængelig. Og smukke Giorgia har en ganske fremragende vokal, der hverken er for pæn eller prøver at være mere rå end den egentlig er. Mastercastle spiller neoklassisk heavy metal – altså heavy metal inspireret af klassisk musik. Men der er ikke meget opera eller symfoniorkester over det og det synes jeg er enormt forfriskende! Det her er skam heavy metal, også for de tunge drenge der sætter pris på den gode melodi – og en god spade, for det er der masser af her! Pier Gonella spiller aldeles fremragende og der er virkelig meget lækkert guitarguf på den her skive. Allerede fra første skæring er der også masser af tempo på musikken og albummet holder en fin energi hele vejen, på trods af en udfordrende spillelængde på næsten en time. På første del af skiven er det klart numre som den virkelig stærke ”The Castle”, den lettere dystre ”Let Me Out” og titelnummeret ”Enfer”, der dominerer. Bandet udviser enorm musikalitet og god forståelse for den gode melodi og formår samtidig at holde en fin variation i deres numre. På ”Straight To The Bone” og ”Behind The Veil” folder Gonella sig for alvor ud på guitaren og det er på alle måder fedt at lægge ører til. ”Throne Of Time” og ”Venice” smager af oldschool heavy og det klæder Giorgias stemme fantastisk godt!

Mastercastle er til alle dem, der for det første godt kan lide god heavy metal, men måske også til dem der er stået af på Nightwish, Within Temptation og diverse andre wannabe-symfoniske bands, og savner et mere ægte udtryk og en forsangerinde med lidt mere nosser. ”Enfer (De La Bibliothèque Nationale)” er et ganske fint bekendtskab, selvom det på ingen måde er skelsættende eller helt igennem fantastisk.

Track list:
1. The Castle
2. Let Me Out
3. Naked
4. Pirates
5. Enfer
6. Straight To The Bone
7. Throne Of Time
8. Behind The Veil
9. Venice
10. Coming Bach (Instrumental)

Samlet spilletid: 58:00

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.