fbpx

Master Boot Record - Floppy Disk Overdrive

Master Boot Record - Floppy Disk Overdrive

Her er et album, som står helt i computerens tegn: Ud over at både navnet på kunstneren og albummet er betegnelser hentet fra dén verden, er samtlige numre opkaldt efter kommandoer fra Windows – rimelig gennemført, må jeg sige. Bag det hele står en unavngiven musiker med base i Italien.
Alle numre er rent instrumentale, og helt i konceptets ånd spilles det hele på keyboards. Og det sker med friske og ret fængende melodier, der flyder let afsted. Men freden forstyrres heldigvis, for flere gange skifter musikken karakter, så den bliver aggressiv og rigtig Metal. Så pisker trommemaskinen tempoet op, og der hamres løs. Vildest er ”Edit. Com”, som går helt amok og smadrer afsted – her kommer jeg til at tænke på The Bezerker. Det er dejlig aggressivt og har bid.
Men numrene har også passager med Nintendo-agtig lyd, ligesom flere temaer er tydeligt inspireret af Klassisk musik. På den måde kommer Master Boot Record længere omkring, end jeg i første omgang havde ventet.
Men konceptet har sine grænser, for med et meget ensartet lydbillede og begrænsede udfoldelsesmuligheder, bliver musikken noget ensformig til slut. Alligevel skal Master Boot Record roses for en anderledes tilgang til instrumental keyboard opvisning, også selvom jeg tvivler på, at konceptet kan bære flere udgivelser.

Tracklist:
1. Ansi. Sys
2. Edit. Com
3. Fdisk. Exe
4. Display. Sys
5. Chkdsk. Exe
6. Defrag. Exe
7. Ramdrive. Sys
8. Dblspace. Exe
9. Smartdrv. Exe
10. Diskcopy. Com
11. Emm 386. Exe
12. Himem. Sys
Samlet spilletid: 68:24

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.