fbpx

Mael Mordha - Damned When Dead

Mael Mordha - Damned When Dead

Det er vanskeligt ikke at være forudindtaget, når man får en plade med et cover, som afbilder en minotaur der brækker toppen af et keltisk kors. Bedre bliver det ikke, når pladen suppleres med en stak pressefotos af et band, der mest af alt ligner nogen som er blevet sorteret fra, da Braveheart blev færdigklippet.

Meget bedre bliver det ikke, når man sætter pladen på – så lyder det mest af alt, som om Kong Arthur og Ridderne af det Runde Bord forsøger at være ”Kong Metal og Ridderne af det Onde Bord”. Og den mission lykkes langt fra.

Men det er da i grunden meget underholdende … på en eller anden måde.
For med sangtitler som King of the English og All Eire will quake, er stilen lagt – og selvom Mael Mordha er fra Dublin, slipper de altså ikke lige så godt af sted med den nationale stolthed, som bysbørnene fra Thin Lizzy … det bliver mest af alt en tynd kop te – eller Guiness, uden nogle nævneværdige værdier eller lyspunkter. Sangeren, Roibeard O’Bogail (!), er ikke videre skolet, ligesom Gerry Clince på guitar ikke just er en Rory Gallagher.

Der er i grunden ikke specielt meget godt at sige om dette album. Alligevel får Mael Mordha ”Damned When Dead” to stjerner; én for den store portion (ufrivillig) humor, pladen er spækket med, og én stjerne for ikke at være længere end knap 50 minutter – det kunne jo have været meget værre!

Trackliste:
1.    Laudabiliter
2.    King of the English
3.    Dawning of the Grey
4.    All Eire will Quake
5.    Bloody Alice (of Abergavenny)
6.    The sacking of the Vedrafjord
7.    A Dirge
8.    Damned when Dead

Total spilletid: 47:52

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Mael Mordha
  • Album titel: Damned When Dead
  • Karakter: Karakter: 2.0
  • Pladeselskab: Candlelight Records
  • Samarbejdspartner: Candlelight Records
  • Genre: Doom Metal, Folk Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.