fbpx

Madball - For The Cause Fremhævet

Madball - For The Cause

Selv om Madball næsten har eksisteret i tre årtier, bliver New York veteranerne ved med at lave musik fordi, som de selv siger: ”Vi kan ikke andet” og ”Vi har stadig sager at kæmpe for” - Sidstnævnte er et direkte link til albummets titel. Og selv om bandet er reduceret til en kerne bestående af frontmanden Freddy Cricien, bassisten Hoya Roc og trommeslageren Mike Justian, er der bl.a. genhør med guitaristen Matt Henderson, ligesom mange andre af Madballs venner yder større eller mindre bidrag til albummet.

Det er tydeligt, at bandet stadig har noget på hjerte – teksterne handler om vigtigheden af, at tro på sig selv, men også være ærlig og gøre oprør mod uretfærdighed. Vanen tro ledsages budskaberne af Hardcore tilsat et fint skud Metal, så man ikke er i tvivl om, at Cricien & Co. mener det alvorligt. Her kører det ekstra godt i tracks som ”Smile Now Pay Later”, ”Rev Up” og ”Old Fashioned”, ligesom ”Evil Ways” med gæstevokal af Ice T står stærkt.

De fleste andre numre er ”bare” udmærket Hardcore sådan at forstå, at de kører fint med energi og attitude, men ikke efterlader det helt store aftryk. Og så er der et par steder, hvor tingene ikke fungerer: I ”Freight Train” trækkes der rigeligt på genrens klichéer, og ”Es Tu Vida” med spansk tekst er bare helt overflødig. Til gengæld er det ret cool at lade titelnummeret gå over i en Reggae-version af ”Rev Up”.

Jo, Madball har stadig noget på hjerte, og de har stadig noget at tilbyde deres publikum. Derfor kan du roligt gå i krig med ”For The Cause”, også selv om kvaliteten varierer hen over albummet.

Tracklist:
1. Smile Now Pay Later
2. Rev Up
3. Freight Train
4. Tempest
5. Old Fashioned
6. Evil Ways
7. Lone Wolf
8. Damaged Goods
9. The Fog feat. Tim Timebomb
10. Es Tu Vida
11. For You
12. For The Cause
13. Confessions
Samlet spilletid: 34:27

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.