fbpx

Lik - Carnage

Lik - Carnage

Med deres andet album, ”Carnage”, er svenske Lik for første gang forbi min anmelderstak, men de kunne have været det tidligere; enten med debutalbummet ”Mass Funeral Evocation” fra 2015 eller splitudgivelsen med Uncanny, som blev udsendt sidste år.
Men nu blev mit første møde med stockholmerne altså ”Carnage”, og jeg kan lige så godt lægge ud med konklusionen: Albummet er Death Metal af virkelig høj kvalitet – hverken mere eller mindre!

Især på albummets første halvdel viser Lik, at Dødsmetal kan serveres på mange forskellige måder: I åbningsnummeret giver de lækre tremoloanslag en snert af Black, i det efterfølgende ”Rid you of your flesh” suppleres med en flot double lead solo, og i ”Left to die” køres tempoet ned, og guitaranslagene får så meget tyngde, at vi næsten rammer Doom. Fælles for alle numrene er, at Lik drejer de nævnte elementer over i traditionelt opbygget, men virkelig flot udført Death Metal. Her passer det fint ind i billedet, at lyden er rå og alt andet end poleret. I det afsluttende ”Embrace the end” (en meget passende titel) vender svenskerne tilbage til det tunge og seje.

At jeg ikke nævner de resterende numre skyldes ikke at de ikke er gode; de er bare omgivet af endnu bedre tracks, som kræver omtale. Det gør ”Carnage” også som helhed, for Lik har virkelig leveret varen; albummet er det bedste Death Metal, jeg er stødt på i første halvdel af 2018.

Tracklist:
1. To kill
2. Rid you of your flesh
3. Celebration of the twisted
4. Dr Duschanka
5. Left to die
6. Cannibalistic infancy
7. Death cult
8. The deranged
9. Only death is left alive
10. Embrace the end
Samlet spilletid: 36:44

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Lik
  • Album titel: Carnage
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Pladeselskab: Metal Blade Records
  • Samarbejdspartner: Metal Blade Records
  • Genre: Death Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.