fbpx

Ligfaerd - Den Ildrøde Konge

Ligfaerd - Den Ildrøde Konge

Historien om Ligfaerd går tilbage til 2000, hvor bandet starter under navnet Hrapp. Det fastholdes i fire år, før der skiftes til Ligfaerd, og herfra går det fremad med forskellige udskiftninger og varierende aktivitet til i dag, hvor bandet udsender deres tredje album på tyske Vendetta Records, som også har Afsky i stalden.

Som for lige at understrege, at de mener det alvorligt, lægger Ligfaerd virkelig hårdt fra land; deres tre første numre er Black Metal i meget højt tempo. Her frydes jeg over den kompromisløse tilgang, som minder om navne som 1349 og Marduk. Sidstnævnte tænker jeg især på i ”Den Hornedes Klo” pga. den stærke variation i guitararbejdet, som sikrer, at det hele ikke drukner i blastbeats alene.

Efter den voldsomme åbning bliver der plads til mindre brutale elementer, hvor kirkeorglet i titelnummeret og salmeintroen i ”Kiøge Huskors 1608 – 1615” tilfører et skud kirkelig alvor til de sorte toner. Mod slutningen vender bandet tilbage til det høje tempo, så der igen blastes mens sangeren Sod brøler de danske tekster ud. Alligevel ligger niveauet ikke helt så højt som i starten af albummet; energi og vilje er der nok af, men materialet besidder ikke helt den samme styrke. Denne kritik skal nu kun ses som en mindre ridse i lakken, for ”Den Ildrøde Konge” er endnu en understregning af, at dansk Black Metal står forrygende stærkt i disse år.

Tracklist:
1. Fra Helvede Frem (From Hell Forth)
2. Den Ildrøde Konge (The Scarlet King)
3. Den Hornedes Klo (Claw of the Horned One)
4. Kiøge Huskors 1608 – 1615 (The Haunting Of Kiøge 1608-1615)
5. Epitafium (Epitaph )
6. Under Uindviet Jord (Beneath Unhallowed Ground)
7. Sortekunst (Sortilege)
8. Den Stærkeste Hyrde (The Strongest Sheperd)
9. Jordfæstet (Interred)
10. Den Fejlslagne Nedmaning (The Failed Exorcism)
Samlet spilletid: 45:37

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Ligfaerd
  • Album titel: Den Ildrøde Konge
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Pladeselskab: Vendetta Records
  • Samarbejdspartner: All Noir
  • Genre: Black Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.