fbpx

Lynyrd Skynyrd - Last Of A Dyin Breed

Lynyrd Skynyrd - Last Of A Dyin Breed

Indrømmet!
Jeg trak sgu en anelse på smilebåndet, da den seneste skive fra Lynyrd Skynyrd lå i min postkasse. Nok mest af alt fordi jeg troede de var døde og borte, men også lidt fordi jeg ikke har det store forhold til de aldrende rockere. ”Sweet Home Alabama”, som velsagtens besidder et af de fem lettest genkendelige guitarriffs, er stort set det eneste jeg kender til bandet. Sørgeligt vil nogen nok mene.
Historien strækker sig tilbage til 1967, og der har været omtrent lige så mange line-up-skift, som bandet har år på bagen + udgivne albums, så det territorium berører jeg ikke yderligere i denne anmeldelse.
”Last of a Dyin’ Breed” er det jeg vil kategorisere som solidt, garvet og vellydende håndværk. Man kan snildt fornemme, at Lynyrd Skynyrd har lavet musik mange år. Mit anmeldereksemplar er bonusudgaven, hvor der er 15 skæringer, i forhold til den almindelig med kun 11 numre, men faktum er, at samtlige 15 skæringer har hitpotentiale i større eller mindre grad. Det er faktisk ikke engang lyv! Alle numre på albummet besidder et riff, en solo eller et omkvæd, der har stor kvalitet. Og når skiven så snurrer igen, så kan man huske/genkende det. At det så forekommer i hver sang, bliver faktisk næsten for meget af det gode, for mange af ideerne går igen, og når jeg er igennem ti af numrene, har jeg faktisk lidt svært ved at skelne numrene fra hinanden. Lidt synd, da Lynyrd Skynyrd virkelig har overrasket mig positivt.
Numrene er som skrevet alle af forholdsvis høj kvalitet. Klicheerne står godt nok i kø, og træder hinanden over tæerne, men det gør faktisk ikke det helt store. Selv ikke når Johnny van Zandt påstår, at han er dimitteret fra ”the school of hard knocks”. Eller når bandet hylder ”homegrown stuff”. Der er rigtig mange tilfælde, hvor man smiler lidt, og derefter trækker på skuldrene. Med den arv som Lynyrd Skynyrd sidder på, må man godt være lidt plat.

”Last of a Dyin’ Breed er bestemt ikke en dårlig plade. For mig virker det bedst, hvis jeg hører fire numre ad gangen. Slugt på én gang, bliver det simpelthen for ensformigt, men jeg er overbevist om, at Lynyrd Skynyrd ikke skuffer de trofaste fans. Jeg er ikke skuffet… Måske lidt lunken, men hey: It’s only rock n’ roll and i like it!!

Tracklist:
01: Last of a Dyin’ Breed
02: One Day at a Time
03: Homegrown
04: Ready to Fly
05: Mississippi Blood
06: Good Teacher
07: Something to Live For
08: Life’s Twisted
09: Nothing Comes Easy
10: Honey Hole
11: Start Livin’ Life Again
12: Poor Man’s Dream (Bonus Track)
13: Do It Right Up (Bonus Track)
14: Sad Song (Bonus Track)
15: Low Down Dirty (Bonus Track)

Total Spilletid: 60:28 minutter

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Lynyrd Skynyrd
  • Album titel: Last Of A Dyin Breed
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Pladeselskab: Roadrunner Records / Warner Music
  • Samarbejdspartner: Warner Music
  • Genre: Southern Rock

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.