fbpx

Neal Morse - LIVE Momentum

Neal Morse - LIVE Momentum

Efter udgivelse albummet ”Momentum 2” i 2011 (både i studie- og live-version), tog Neal Morse på en turne i USA med et nyt band. Den koncert, som de sammen gav i New York i oktober 2012 blev optaget, og udsendes nu på DVD og CD. Og man må sige at Morse holdt ord, da han første gang henvendte sig til publikum. Her lovede han ”A full night of prog”, og det fik de så: Hele 2 DVDer og 3 CDer skal der til for at dokumentere koncerten; denne anmeldelse beskæftiger sig dog kun med lydsiden.

Hvis man har hørt Neal Morse’s studiealbums, ved man, at manden er hamrende dygtig og spiller Progressiv Rock af den typiske amerikanske slags. Derfor forventer man lange numre med mange afstikkere til forskellige stilarter og alverdens tekniske lækkerier. Alt det får man selvfølgelig, men koncerten har en trumf i ærmet: I studiet kan genren meget let komme til at lyde lidt for teknisk, ja næsten steril – en tendens som studieskiverne fra Morse heller ikke kan sige sig helt fri for. Men på denne optagelse er alt meget levende og dynamisk, og der bliver plads til improvisationer; lige hvad man ønsker sig af et live album!

 

At setlisten ikke kun gentager ”Momentum” albummet, men også indeholder ældre ting fra ”Sola Scriptura” og ”Testimony 1” gør naturligvis bredden større, men selv meget velkendte tracks fremstår tip-top shinet. Derfor er denne udgivelse et usædvanlig vellykket stykke koncert dokumentation, som jeg varmt kan anbefale alle Prog-fans, også hvis studieudgaverne allerede er på plads i musiksamlingen.

 

Tracklist:

CD 1

1. Momentum

2. Weathering Sky

3. Author Of Confusion

4. The Distance To The Sun

5. Testimony Suite (Sleeping Jesus, Prince Of The Power Of The Air, The Promise, Wasted Life)

Samlet spilletid: 50:03

 

CD 2

1. Thoughts Part 5

2. The Conflict (From Sola Scriptura)

3. Question Mark Suite (The Temple Of The Living God, Another World, Entrance, Inside His Presence)

4. Fly High

Samlet spilletid: 61:45

 

CD3

1. World Without End

2. Crazy Horses

3. Sing It High

4. King Jesus

Samlet spilletid: 53:37

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.