fbpx

Inferno – Paradeigma (Phosphenes of Aphotic Eternity)

Inferno – Paradeigma (Phosphenes of Aphotic Eternity)

Med “Paradeigma …” fortsætter tjekkiske Inferno trenden fra deres seneste 2 albums med en ekstra lang titel. Det er ikke det eneste usædvanlige ved albummet, som tekstmæssigt er inspireret af værker fra så forskellige skribenter som forfatteren Michal Ajvaz, lægen Lee Smolin og psykiateren Carl Jung – det er ikke hverdagskost.
Det samme kan man sige om bandets musik, for selvom den falder i kategorien Black Metal, fortolker Inferno genren meget personligt. Genrens typiske kendetegn som blastbeats og opskruet tempo finder man, men i meget små doser – det er ikke her, man skiller sig ud. Det sker primært på vokalsiden, for i stedet for at udstyre numrene med en skarp frontvokal, har Inferno ingen. I stedet varetages vokalerne af, hvad der bedst kan beskrives som et baggrundskor. Men betegnelsen er ikke helt dækkende, for der er ikke tale om egentlige harmonier, ligesom man ikke kan forstå et ord. Det er heller ikke meningen, for vokalerne skaber en mørk stemning.
Den passer fint til musikken, som har noget af den Klassiske Musiks storhed over sig, selv om der kun i begrænset omfang bruges instrumenter herfra. Resultatet er anderledes og meget specielt, og især i de første numre lader jeg mig trække ind i stemningerne. Men efterhånden som tiden går, bliver det sværere, for der varieres kun meget lidt på opbygning og indhold. Kort efter midten sætter ensformigheden ind, og ”Paradeigma” går fra at være en spændende ide til en halvkikset affære.

Tracklist:
01. Decaying Virtualities Yearn for Asymptopia
02. The Wailing Horizon
03. Descent into Hell of the Future
04. Phosphenes
05. Ekstasis of the Continuum
06. Stars Within and Stars Without Projected in...
Samlet spilletid: 35:49

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Inferno
  • Album titel: Paradeigma (Phosphenes of Aphotic Eternity)
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Debemur Morti Productions
  • Samarbejdspartner: Debemur Morti Productions
  • Genre: Black Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.