fbpx

Kaleikr - Heart Of Lead

Kaleikr - Heart Of Lead

”Heart Of Lead” er det første album fra det islandske band Kaleikr, og selvom navnet er nyt, så har musikerne en fælles forhistorie. Kaleikr er nemlig en videreførelse af bandet Draugsól, som nåede at udsende et enkelt album.

På ”Heart Of Lead” lægger bandet ud med en både intens, stemningsfyldt og energisk udgave af Black Metal; klaver og strygere sørger for en sørgmodig atmosfære, mens trommerne langsomt bygger op, inden det hele når sit klimaks i form af traditionel Sort Metal. Med en grum vokal i førertrøjen er resultatet ret voldsomt, men med en lyd som er ekstra tynd selv for Black Metal, bliver hårdheden barberet ned.

Denne åbning er lovende, og i de næste numre dukker flere af de samme grundsten op, desværre ikke med samme overbevisende resultat. Fra track til track sænkes niveauet gradvist, og fra midten af albummet er der ikke meget spænding tilbage – Her er det mest den papirtynde produktion, der vækker opsigt. Og de steder, hvor Kaleikr prøver noget anderledes, sker det med skæve indslag, som ikke ligefrem lyder godt.

I pressematerialet bliver der gjort et stort nummer ud af, at Kaleikr spiller islandsk Black Metal, men om albummets særkender skal tilskrives bandets personlige stil, eller om de er udtryk for sagaøens musikalske retning generelt, kan jeg ikke sige. Fakta er derimod, at denne debut byder på interessante elementer, men også at Kaleikr har ting som skal forbedres.

Tracklist:
1. Beheld at Sunrise
2. The Descent
3. Of Unbearable Longing
4. Internal Contradiction
5. Neurodelirium
6. Heart of Lead
7. Eternal Stalemate and a Never-Ending Sunset
Samlet spilletid: 46:00

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Kaleikr
  • Album titel: Heart Of Lead
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Pladeselskab: Debemur Morti Productions
  • Samarbejdspartner: Debemur Morti Productions
  • Genre: Black Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.