fbpx

Isbjörg - Iridescent

Isbjörg - Iridescent

Efter fire års eksistens, som har kastet to singler og to EP’er af sig, er Isbjörg nu klar med deres første album. Det har fået titlen ”Iridescent”, og bandet har selv stået for alt lige fra indspilning, mix, mastering og udgivelse – mere DIY bliver det ikke.

Den fulde kontrol giver maksimal kunstnerisk frihed, og den bruger Isbjörg til en progressiv stil, hvor det centrale instrument er klaveret – en usædvanlig tilgang, som både rummer muligheder og begrænsninger. På positivsiden er selvfølgelig den personlige lyd der kommer fra den udstrakte brug af klaver. Her lader Isbjörg ofte tangenterne starte numrene med stille melodier, for så at bygge op med de øvrige instrumenter og vokalerne. Disse er flotte og vel fremført, uanset om sangeren står alene eller får støtte af flerstemmige kor.

Sammen med de vekslende melodier og rytmer giver det fin variation indenfor hvert enkelt nummer, men når man betragter flere af dem samlet, kommer bagsiden af medaljen: De samme elementer (gen)bruges flere steder, og så svinder bredden.

Derfor er det de numre hvor guitaren får lov at give klaveret modspil, der fremstår stærkest: I ”Needles” rusker de hårde anslag på guitaren op i begivenhederne, og i ”The Curtains Slowly Rise” kører guitar og klaver et lækkert parløb, som giver spænding og dynamik, og gør nummeret til albummets klare højdepunkt. Det er med til at gøre ”Iridescent” til en interessant debut, hvor Isbjörg viser deres potentiale, men hvor der også er plads til forbedringer.

Tracklist:
1.Supine
2.Sonder
3.Illuvea
4.Petrichor
5.Needles
6.While The Sunlight Grace The Mourning
7.The Curtains Slowly Rise
8.Stockholm Reversed
9.Dimmie
Samlet spilletid: 37:54

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Isbjörg
  • Album titel: Iridescent
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Pladeselskab: Selfrelease
  • Samarbejdspartner: Isbjörg
  • Genre: Progressive, Rock

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.