fbpx

In This Moment – Black Widow Fremhævet

In This Moment – Black Widow

In This Moment er en amerikansk sag. Født i 2005 af forsanger Marie Brink og guitarist Chris Howort, er bandet ikke helt nye på Goth rock/metalcore scenen. Debuten kom i 2007 i form af Beautiful Tragedy, og siden hen er det blevet til yderligere fire udgivelser, hvoraf seneste, Black Widow, udkom i november. Således introduceret. Kan man ikke lige huske navnet, er det muligt at man husker en af bandets musikvideoer, der oftest har Marie i fokus i lettere afklædt tilstand. 

Det sagt, er der ingen grund til at tro, at In This Moment er et intetsigende marketing stunt solgt på sex og looks, som set før. In This Moment har sine ganske positive momenter. Rent lydmæssigt står vi et kæmpe mash-up af forskellighed. Hvis Marilyn Manson fik et barn med Lady Gaga tror jeg næsten det ville være In This Moment. Det gør ikke nødvendigvis bandet til en succes, Manson og Gaga har trods alt begge lavet rigelig lort, men det giver en ide om hvor vi befinder os rent lyd- og attitudemæssigt (Gaga primært attitude). Nogen gange er der metalcore lignende tæv i luften som på ”Big Bad Wolf” og ”Sick Like Me”, andre gange kitchet rock-along muzak som på ”Dirty Pretty”. Maries alsidige vokal bærer uden tvivl en stor del af In This Moment, da der rent musikalsk ellers ikke er meget nyt at komme efter. Når det går højt, spiller In This Moment mildt sagt rigtig fedt. Modsat er det virkelig også kedeligt, når det ikke spiller. Det fungerer bedst for In This Moment på numre som førnævnte ”Big Bad Wolf” og ”Sick Like Me”, hvor der smadres afsted på ubehagelig vis. ”The Fighter” er en svinefed ballade, der sender tankerne mod et af bandets klare inspirationskilder – Evanescence. 

Lyrisk leverer In This Moment ingen overraskelser. Sex, domimans i diverse afskyggelser og well, ikke overraskende - kærlighed. Det hele er lidt vampet, men når man vælger at gå ned ad den sti, må det også forventes at man går hele vejen. Det gør In This Moment godt og vel, det er bare med varierende succes. Dertil er der irriterende megen intetsigende spildmateriale. Black Window lægger ud med en 1:50 min lang dyster og ekstremt ildevarslende intro. Man kunne så forvente at der var en decideret sammenhæng mellem dette intronummer (The Infection) og efterfølgende ”Sex Metal Barbie”, men det er der ikke. Det er fanme en dum start. Intronumre fungerer kun hvis der er sammenhæng med nummeret og resten af albummet, ellers er det pointløse fillers, der bare skal gå væk. ”Into The Darkness” er ligeledes en næsten tre minutter lang filler, hvor vi skal høre Marie snøfte. Kedeligt, irriterende og stort set lige så uninteressant som den efterfølgende ”Out Of Hell”

Overordnet set er Black Widow altså hverken fugl eller fisk. Det er hverken rigtig skidt eller decideret fantastisk. Heldigvis er der en overvægt af positivt materiale. Mens vi venter på at Manson forhåbentlig leverer noget, der er lidt bedre end de seneste skiver lort han har udgivet, er Black Widow en udmærket filler. 3,5 ud af 6.

Tracklist:
1. The Infection
2. Sex Metal Barbie
3. Big Bad Wolf
4. Dirty Pretty
5. Black Widow
6. Sexual Hallucination (feat. Brent Smith)
7. Sick Like Me
8. Bloody Creature Poster Girl
9. The Fighter
10. Bones
11. Natural Born Sinner
12. Into The Darkness
13. Out Of Hell

Yderligere information

  • Band/Kunstner: In This Moment
  • Album titel: Black Widow
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Pladeselskab: Atlantic Records / Warner Music
  • Samarbejdspartner: Warner Music
  • Genre: Gothic Metal, Metalcore

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.