fbpx

Impalers - Styx Demon-The Master of Death Fremhævet

Impalers - Styx Demon-The Master of Death

Som bekendt går tiden, og nu kan danske Impalers se tilbage på deres første årti som band – en ikke ubetydelig milepæl. Det markeres med denne EP, som indeholder 2 nye numre og to covers. Hvor de fleste Thrashbands nævner amerikanske navne som f.eks. Big Four som forbilleder, gør Impalers en dyd ud af, at deres inspiration hovedsageligt stammer fra Tyskland – her spiller hjembyen Haderslevs geografiske placering sikkert ind.

Hvor inspirationen kommer fra, er lige fedt; det er resultatet, der tæller. Klassisk Thrash Metal er en af de genrer, der lever af fart og energi, og på det område scorer Impalers højt. Det høres allerede i åbningsnummeret, som er virkelig vredt og afvikles i et hæsblæsende tempo – virkelig sejt! Det efterfølgende titelnummer peger stilmæssigt i samme retning, men lader samtidig sangeren Søren Crawack markere sig med en ret grumt hvæsende vokal tilsat nogle vilde skrig.

Dem er der ingen af i ”Death Comes Ripping”, som originalt er med Misfits; til gengæld afviger nummeret stilmæssigt fra de to foregående. Både stemningen og vokalen er mere direkte, og nummeret har et hardcore / punket udtryk, som understreges af bølleagtige kor i omkvædet.

Det afsluttende cover er heller ikke hentet syd for grænsen, som man ellers kunne forvente, men i England; det er ”Prowler” fra Iron Maidens debutskive. Impalers version ligger meget tæt på originalen, så det er kun Crawacks vokal, der får mulighed for at markere sig.

I coverne kunne jeg godt have ønsket mig lidt mere selvstændighed, især fordi Impalers i deres egne numre viser en flot spændvidde – de formår at fastholde genrens energi samtidig med, at de varierer deres udtryk. Det giver mig lyst til at høre mere, og EP’en får Thumbs Up herfra.

Tracklist:
1. Megalodon
2. Styx Demon
3. Death Comes Ripping (Misfits)
4. Prowler (Iron Maiden)
Samlet spilletid: 14:06

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Impalers
  • Album titel: Styx Demon-The Master of Death
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Pladeselskab: Evil EyE Records
  • Samarbejdspartner: Impalers
  • Genre: Thrash Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.