fbpx

Ihsahn - Das Seelenbrechen

Ihsahn - Das Seelenbrechen

Manden bag navnet Ihsahn har en imponerende musikalsk historie bag sig. De fleste kender ham nok allerede, om ikke for hans tidligere soloudgivelser, så som primus motor i en af Norges største musikalske eksportvarer, black metal bandet Emperor og andre bands som Thou Shalt Suffer og Peccatum. Selv er jeg ikke bekendt med hans solokarriere, før jeg sidder med ”Das Seelenbrechen” i hånden. Dette er hans femte soloalbum og jeg kan læse mig frem til, at det har været ventet med spænding.

Så måske er det bare mig den er gal med. I hvertfald er jeg ikke helt sikker på at jeg forstår Ihsahn og hans visioner. Eller kan se den røde tråd i musikken. Tonen på ”Das Seelenbrechen” forekommer mig faktisk enormt rodet, som om Ihsahn bare skal prøve lidt af det hele og helst noget der larmer – og så må det godt have en snert af noget enormt poetisk oveni. Det hele ender med at lyde som det lettere misdannede barn, Opeths ”Damnation” plade ville have fået, hvis man parrede det med noget gammelt Nine Inch Nails. Og så irriterer produktionerne på en hel del af numrene mig. Der er ligesom noget der ikke helt spiller i mine ører. Nå, men hvis jeg lader det ligge et øjeblik, så er der faktisk nogle numre jeg godt kan lide. ”Regen” fungerer! Det bygger langsomt op med en smuk klaverintro og ender ud i at blive et ægte metalnummer. Hårdt og råt, men med utroligt nærvær med sit kor og symfoniske toner. For ikke at nævne den lækre guitarsolo, der runder det hele af. Også det efterfølgende nummer ”NaCI”, der kommer til at ligge som en rigtig fin forlængelse af sin forgænger, besider enorm nerve og musikalitet. Jeg er vild med vokalen på det her nummer, og selv den lidt skæve melodi, fungerer faktisk rigtig godt. ”Pulse” indeholder også nogle af de samme gode elementer og er helt sikkert værd at nævne. ”Tacit” er nok det eneste deciderede metalnummer på albummet, jeg synes er værd at give et par ord med på vejen. Det lyder også virkelig godt rent produktionsmæssigt, og det smager rigtig meget af den black metal baggrund, Ihsahn har. Et sidste nummer der fungerer rigtig fint, er det intrumentale nummer ”M.” Det har en sær, superlækker ’beskidt’ og rusten klang, som jeg synes er rigtig fed!

Men jeg er ikke synderligt imponeret, det må jeg sige. Når det lykkes for Ihsahn at formidle noget der virker sammenhængende og musikalsk, så fungerer det virkelig godt! Så det er faktisk rigtig ærgerligt, at det kun lykkes så få gange på denne skive. Uanset hvad, så er ”Das Seelenbrechen” for mig mest af alt enormt forvirrende og uinteressant.

 

Track list:

1. Hiber

2. Regen

3. NaCI

4. Pulse

5. Tacit 2

6. Tacit

7. Rec

8. M

9. Sub Ater

10. See

Samlet spilletid: 49:00

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Ihsahn
  • Album titel: Das Seelenrechen
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Candlelight Records
  • Samarbejdspartner: Candlelight Records
  • Genre: Black Metal, Metal, Progressive

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.