fbpx

Hjelvik - Welcome To Hel

Hjelvik - Welcome To Hel

Hvis navnet Hjelvik virker bekendt, er det ikke så underligt; Erlend Hjelvik var frontmand for Kvelertak, men valgte at forlade bandet i 2018. Nu er han så klar med et nyt band under eget navn.
Hovedpersonen kalder selv stilen for ”blackened Viking heavy metal”, men der er nu ikke mange sorte elementer at finde der. Men Viking er go´ nok, for teksterne omhandler temaer hentet i den nordiske mytologi. Og den ledsagende musik er nem at gå til, for numrene er bygget op omkring en gennemgående guitarmelodi, som giver en både frisk og let tone – her gør guitaristen Rob Steinway en rigtig fin figur. Men han får ikke lov at være i fokus ret længe, før bandets navngiver tager over. Med den let råbende stil, vi kender fra Kvelertak, fører han an igennem albummets 10 numre. Specielt på albummets første halvdel fungerer tvekampen mellem vokal og guitar godt, fordi de to elementer balancerer hinanden. Men med det samme guitaren sænker paraderne, fylder vokalen for meget, og helheden bliver ensidig. Derfor er det kun på det energiske ”Kveldulv” der rigtig rykker blandt de sidste numre.
Vurderingen af Hjelviks første udspil under eget navn kan derfor gøres kort: Hvis man var vild med hans tidligere bedrifter, vil man også synes om det nye projekt. Men hvis man har forbehold overfor vokalen, vil den stadig være til stede.

Tracklist:
1. Father War
2. Thor's Hammer
3. Helgrinda
4. The Power Ballad of Freyr
5. Glory of Hel
6. 12th Spell
7. Ironwood
8. Kveldulv
9. North Tsar
10. Necromance
Samlet spilletid: 39:21

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Hjelvik
  • Album titel: Welcome To Hel
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Pladeselskab: Nuclear Blast Records
  • Samarbejdspartner: Nuclear Blast Records
  • Genre: Viking Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.