fbpx

Hell's Domain - Hell's Domain Fremhævet

Hell's Domain - Hell's Domain

Et “nyt“ band har set dagens lys. Nyt står i anførselstegn, for bandet er ingenlunde nyt. Dette er blot bandets første fuldlængde. Bandet blev skabt omkring 2007, hvor de første skæringer blev komponeret. Herefter gik det slag i slag med at få hvervet medlemmer til bandet, spille koncerter og til sidst få udgivet debutalbummet.

En anden grund til førnævnte anførselstegn er selvfølgelig også fordi, at bandet består af rutinerede kræfter der tilsammen har en menneskealder i musikalsk erfaring. Bands som Hatesphere, Horned Almighty, Koldborn, Grope, Exmortem og Crionic (mere om dem senere) er alle på CV’et, så man kan sige, at fundamentet ligesom er solidt lagt.

Hell’s Domain lægger ikke skjul på, at menuen står på rendyrket old school thrash, når de spiller op til dans. Bandet har fundet tilbage til det, der startede deres interesse for metal, og de leverer virkelig varen.

Personligt er thrash ikke min favoritgenre, men når den bliver spillet så stilsikkert og tight, som tilfældet er her, må jeg overgive mig. Ikke forstået på den måde at Hell’s Domain gør thrash til min nye favoritgenre, men at Hell’s Domain for en kort stund skruer tiden tilbage til 1986-1987 og skaber et lille vakuum, hvor man bliver teenager igen. Teksterne kredser omkring krig, misbrug og andre vederstyggeligheder og er fuldstændig i tråd med musikken, der trods thrash-prædikatet varieres godt i tempo, så det hele ikke bliver gung-ho-thrash.

Produktionen har Tue Madsen bistået, og han har gjort det virkelig godt, om end jeg igen slår et slag for, at bassen skal skrues mere op. Trommerne er fulde af punch, og der bliver ikke langt fingre i mellem, når Anders Gyldenøhr leverer DK’s strammeste duga. Strengene fræses og slides, så det er en fryd, og jeg forstår udmærket, hvis de herrer Bihlet, Knudsen og Schubert får en langvarig sygemelding på grund af seneskedehindebetændelse. Vokalen var i begyndelsen mit eneste ankepunkt på ”Hell’s Domain”. Alex, der i gamle dage sang i Gropes mere rockede periode, har i mine ører en mere rocket end thrashet stemme, men han kan tage de høje toner på bedste Araya-manér, og tid kan gøre meget, så jeg er vænnet til stemmen.

Kigger man på skiven som helhed, er den måske en tand for lang. Numrene er egentlig ikke for lange eller ensformige enkeltvis, men fra ende til anden kan skiven godt virke en anelse lang. Blandt de fedeste numre på albummet er ”Order #227” med et dejligt melodisk omkvæd, ”Crawling in the Shadows” med lækker leadspade fra Flemming C. Lund og skivens åbner ”100 Days in Hell”, der på sejeste vis sparker løjerne i gang. Der er ingen decideret dårlige numre på albummet. Alle numrene er dog ikke lige spændende, men noget af det, der klart trækker skiven op, er den spilleglæde, der bliver lagt for dagen. Det er ikke en flok unger, der er vokset op i nu-metallens guldalder, som skal prøve at spille thrash. Næh, det er ældre mænd med pondus og en kærlighed til genren, og det er ægte og fedt!

Det er også fedt, at de har taget et gammelt nummer fra Crionic med. Det sidste nummer ”Sneakin’ Disease” er fra bassisten Lars Knudsens gamle band Crionic, der spillede i midt 80’erne. Jeg kender dem ikke, men nummeret lyder meget som alt det andet Hell’s Domain-materiale, så om Crionic har været fremadsynede, eller om Hell’s Domain har kigget i de gamle annaler, må lytteren selv vurdere. Jeg synes i hvert fald, at Hell’s Domain er et ”friskt” pust, og der er i høj grad en plads til dem på den danske scene. Et motto kunne være ”musik af ældre mænd til ældre mænd”?

Tracklist:

01: 100 Days in Hell

02: The Needle and the Vein

03: In the Trenches

04: Order #227

05: The Walls Come Tumblin’ Down

06: Crawling in the Shadows

07: Dead Civilization

08: Hangman’s Fracture

09: As Good as Dead

10: A Good Day to Die

11: Sneakin’ Disease (Bonus Track)

Total Spilletid: 48 minutter

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Hell's Domain
  • Album titel: Hell's Domain
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Pladeselskab: Punishment 18 Records
  • Samarbejdspartner: Hell's Domain / Punishment 18 Records
  • Genre: Thrash Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.