fbpx

Helheim - LandawarijaR

Helheim - LandawarijaR

Tilbage i 2011 anmeldte jeg EP’en ”Åsgards Fall” fra norske Helheim; det var en glimrende blanding af Viking- og Black Metal. Derfor var det med et smil, at jeg fik bandets nyeste album, ”LandawarijaR” til anmeldelse.

Smilet stivnede dog hurtigt, for de positive takter fra dengang er der ikke mange af hos Helheim anno 2017. I stedet indeholder ”LandawarijaR” syv numre, hvor indholdet er så tilbagetrukket, at det mister en stor del af sin slagkraft. Samtidig er der ret lange passager, hvor musikken er meget stille uden, at energien erstattes af andre kvaliteter. Heldigvis er der også dele af albummet, hvor det spilles ren Metal; hvor tempoet øges, hvor guitarerne leverer både melodi og power, og hvor diverse trommeskind bliver straffet. Desværre har alle disse elementer fået frataget ethvert tilløb til gang i den via produktionen. Jeg har sjældent hørt så papirtynd og kedelig en produktion, som Helheim præsterer her – det gør virkelig musikken tandløs og uinteressant.

Men er der slet ingen positive ting at melde? Jo, vokalen optræder i forskellige udgaver, hvor den brølende version er ret fed og giver en smule kant. Samtidig kører de hurtige passager udmærket, og ville i en anden produktion have klaret sig godt. Men i den foreliggende indpakning er resultatet virkelig skuffende, og bedømmelsen ryger i den lave ende af skalaen.

Tracklist:
1. Ymr
2. Baklengs mot intet
3. Rista blodørn
4. landawarijaR
5. Ouroboros
6. Synir af heidindomr
7. Enda-dagr
Samlet spilletid: 55:11

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Helheim
  • Album titel: LandawarijaR
  • Karakter: Karakter: 2.0
  • Pladeselskab: Dark Essense Records
  • Samarbejdspartner: Dark Essense Records
  • Genre: Black Metal, Post

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.