fbpx

Heavatar - Opus II-The Annihilation

Heavatar - Opus II-The Annihilation

Heavatar stammer fra Tyskland, og blev dannet i 2012 – året efter udsendtes det første album ”Opus I - All My Kingdoms”, men en efterfølger har ladet vente på sig. Til nu, hvor  ”Opus II - The Annihilation” er på gaden.

At bandet benævner sine udgivelser som ”Opus” er lidt højtideligt, men det hører sig næsten til, når man spiller Power Metal. Og det gør Heavatar, endda med glimtvise inspirationer fra klassisk musik. Disse kommer til udtryk i passager midt i numrene, ligesom der også diskes op med stort orkester og kor.

Jeg kan ikke finde noget sted at sætte fingre på i forbindelse med Heavatars håndtering af Power genren, for det hele sidder lige efter bogen: Det orestrale er lige så storslået som genren kræver, vokalen giver et par hvin, og numrenes rytmer er helt som man forventer. Desværre er det et gennemgående tegn, og der sidder absolut intet personligt tilbage, når man har lyttet albummet igennem.

Men hvad gør man, når man ikke selv er i stand til at finde på nyt? Jo, så må man låne! Derfor er indledningen til ”The Annihilation” en Metal udgave af temaet fra Beethovens femte symfoni, meget originalt – NOT! Lidt mere passende er bandets cover af Manowars ”Metal Daze”, men når man ikke formår at gøre coveret personligt, er det for nemt!

Egentlig gør Heavatar det udmærket, men de er blot endnu et band i en åbenbart uendelig række af Power Metal bands, som spiller helt efter bogen – og det er bare ikke godt nok.

Tracklist:
1. None Shall Sleep
2. Into Doom
3. Purpose of a Virgin Mind
4. Hijacked by Unicorns
5. The Annihilation
6. Wake Up Now!
7. A Broken Taboo
8. An Awakening
9. A Battle Against All Hope
10. A Look Inside
11. Metal Daze (Manowar cover)
12. The Look Inside (orchestral)
Samlet spilletid: 59:01

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Heavatar
  • Album titel: Opus II-The Annihilation
  • Karakter: Karakter: 2.5
  • Pladeselskab: EAR Music
  • Samarbejdspartner: Playground Music
  • Genre: Power Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.