fbpx

Hearteater - A House In Rapt

Hearteater - A House In Rapt

Efter de to EP’er ”Hearteater” og ”Mare” er det blevet tid til det første udspil i fuld længde fra Hearteater. Bandet hører hjemme i hovedstadsområdet, og albummet er produceret af Chris Kreutzfeldt, der tidligere har arbejdet med navne som Møl og Cabal.
Det hører til sjældenhederne at de albums, vi anmelder her på siden, indeholder dedikerede kærlighedssange, der søger det naturlige og smukke, men det er bandets egen beskrivelse af indholdet. Her vil nogle sikkert protestere og påstå, at benhårde guitarer og brølende vokaler ikke egner sig til den slags temaer. Og jo, udtrykket er råt og brutalt, når der i titelnummeret og ”Carcosa” hamres løs med rendyrket Hardcore, og vokalen er mange steder virkelig aggressiv med sin halvt råbende, halvt brølende natur.
Men Hearteater tilfører også numrene andre elementer, der passer mere naturligt til temaet. Således pyntes flere numre med fine og melodiske guitarmelodier, ligesom vokalen ofte slår over i egentlig sang. Især i omkvædene passer denne transformation godt, ikke mindst når korene støtter op om melodien.

Når man blander stilarter med meget forskellige udtryk, løber man altid den risiko at sætte sig mellem to stole med en resultat, der er både noget og ingenting. Den del synes jeg, at Hearteater slipper udmærket fra; til gengæld er der en tendens til, at numrene bliver lidt rodede, og det trækker ned i min bog.

Tracklist:
1. ...She Whispered the World
2. Carcosa
3. The Ocean of Time
4. Teeth (with Which to Eat)
5. ---I Ataraxia I---
6. We Burn the Same
7. A House in Rapture
8. Keyser
9. Bleed the Sky
10. Building & Burning (feat. Dan Christensen & Alexander Kolby)
11. While We Fall
12. ---I 52 Hz I---
13. Vile//Rebirth (feat. Jesper Gün)
Samlet spilletid: 48:38

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Hearteater
  • Album titel: A House In Rapt
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Prime Collective
  • Samarbejdspartner: Prime Collective
  • Genre: Hardcore, Post

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.