fbpx

Havok - V

Havok - V

På deres femte studiealbum siden deres debut i 2009, har målet for amerikanske Havok været at afprøve nye ideer, men samtidig fastholde kernen i deres Thrash Metal - Måske er det baggrunden for den enkle titel. Alle numre er skrevet i løbet af 2019, mens indspilning foregik i tidsrummet fra juli til september i Nashville hos Mark Lewis, som også har mikset og mastered albummet.
Man kan hurtigt konstatere, at begge mål er opfyldt, for de 11 numre byder både på Thrash Metal efter klassiske opskrift, og lidt mere eksperimenterende tilgange til materialet. Fælles for numrene er et højt energiniveau, som naturligt kommer bedst til udtryk i de klassiske numre. Her giver David Sanchez’ skærende vokal et passende modspil til guitarernes skarpe riffs. Det illustreres bedst i albummets højdepunkt, ”Fear Campaign”, som lige har det ekstra kick, der hæver det over standard Thrash. Men også ”Betrayed By Technology” udstråler meget energi, selvom tempoet er sænket en tand.
Hvor de klassiske elementer passer fint til Havok, er det mere blandet, når bandet forsøger sig med andre ideer. Her kommer de ofte på mellemhånd, som i det afsluttende ”Don't Do It”, hvor der bygges flot op, men den afsluttende Thrash virker uinspireret – det oplæg burde man have fået mere ud af. Konklusionen bliver derfor, at man skal lytte til ”V”, fordi man er fan af klassisk Thrash Metal – ikke fordi man søger nye retninger.

Tracklist:
1. Post-Truth Era
2. Fear Campaign
3. Betrayed By Technology
4. Ritual Of The Mind
5. Interface With The Infinite
6. Dab Tsog
7. Phantom Force
8. Cosmetic Surgery
9. Panpsychism
10. Merchants Of Death
11. Don't Do It
Samlet spilletid: 45:52

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Havok
  • Album titel: V
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Pladeselskab: Century Media Records
  • Samarbejdspartner: Century Media Records
  • Genre: Thrash Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.